Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Groene Aventurijn Edelsteentherapie

Wat is groene aventurijn? Groene aventurijn is een geweldig stuk om te gebruiken bij het werken met de hart chakra en/of de waterelementen. De steen staat ook bekend als een geluks gever en wordt vaak gebruikt in rituelen met groene kaarsen, of bewaard in geldkisten of laden om geld aan te trekken.

Groene aventurijn is een goede, veelzijdige genezer, en het is ook een trooster en een hart genezer. Groene aventurijn verhelpt misselijkheid en lost negatieve emoties en gedachten op. Het brengt welzijn en emotionele rust. Het kan ook bronnen van elektromagnetische vervuiling neutraliseren.

Groene aventurijn zal je helpen je meer thuis te voelen in je wereld. De steen heeft een sterke verbinding met de natuur, en zal je helpen een betere verbindtenis met de natuur te krijgen. Aventurijnstenen hebben een zeer rustgevende energie, die zeer gunstig is voor mensen die lijden aan angst of rusteloosheid.

Herkomst en Geschiedenis

Deze edelsteen op basis van kwarts staat bekend om zijn heldere insluitsels en het glinsterende effect wat aventurescentie heet. Dit effect komt van de aanwezigheid van chroomhoudende fuchsiet, die de steen een zilvergroene of zilverblauwe glans geeft. Rode, oranje en bruine soorten aventurijn ontstaan als hematiet of goethiet aanwezig is in plaats van fuchsiet.

Aventurijn is ontdekt als kralen, talismannen en werktuigen in archeologische opgravingen. De mens gebruikt aventurijn al heel lang. De superioriteit van aventurijn voor het maken van gereedschappen is te danken aan de hardheid en de inherente isotrope broosheid, waardoor het gemakkelijk te vormen is. Aventurijn komt voor in Europa, India, Chili, Tanzania, Brazilië en in Noord-Azië.

Aventurijn dankt zijn naam aan het Italiaanse woord “avventura”, wat door toeval, risico of geluk betekend. De naam aventurijn is verbonden met de creatie van goudsteen, en de naam voor het door de mens gemaakte materiaal werd overgebracht naar het natuurlijke materiaal zodra de edelsteen was geïdentificeerd.

Tibetanen maakten al eeuwen geleden hun beelden, en versierden ze met aventurijn die het vaakst in de ogen werd gebruikt. Ze dachten dat elke flikkering van het licht de visionaire krachten van het beeld vergrootte. Tot de 19e eeuw werd aventurijn de “steen van de Amazonen” genoemd, omdat men dacht dat de afzettingen in Brazilië de juwelen van de Amazone-krijgerskoninginnen hadden geleverd.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je groene aventurijn kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Groene aventurijn is een van de beste stenen om te gebruiken om welvaart en geluk aan te trekken.
 • Groene aventurijn kan worden geprogrammeerd om allerlei soorten geluk aan te trekken, of je nu veel gezondheid, rijkdom, vrienden of liefde wilt.
 • Gebruik groene aventurijn voor emotionele rust en om het hartchakra te versterken.
 • Plaats een groene aventurijn over je hartchakra om liefdesenergieën beter te kunnen geven en ontvangen.
 • Gebruik groene aventurijn knuffelstenen als herinnering aan je doelen die je wilt manifesteren. Wanneer je onderweg bent tijdens je dagelijkse routine, zul je aan je doelen worden herinnerd.
 • Gebruik groene aventurijn massagestaven om spanning en angst van uw lichaam te verminderen en vervang deze door positieve trillingen.
 • Bewaar groene aventurijn dierenfiguurtjes en andere gravures in je ruimte om creatieve energieën te versterken.
 • Houd groene aventurijn piramides vast, één in elke hand, terwijl je geldmanifestaties doet.
 • Groene aventurijn is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met groene aventurijn dichtbij tijdens meditatie zal het hartchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe groene aventurijn in de hand houden.

Groene aventurijn in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: een groene aventurijn steen in het huis is prachtig om een harmoniserende, ontspannende, vredige energie te creëren. Plaats groene aventurijn in je slaapkamer of plaats de steen onder je kussen om stress te verminderen en slaap te bevorderen.

De steen kan ook in de tuin en ook tussen kamerplanten geplaatst worden. Groene aventurijn heeft een sterke verbinding met de aarde en helpt je planten en tuin te bloeien.

In feng shui: groene aventurijn maakt gebruik van Hout energie, de energie van groei, expansie, een nieuw begin, voeding en gezondheid. Het verhoogt de vitaliteit, brengt overvloed en zorgt ervoor dat we fysiek groeien. Gebruik groene kristallen om elke ruimte die wordt gebruikt om te eten te verbeteren, in de kamer van een klein kind of baby of op een plek in je huis waar je aan een nieuw project begint. Houtenergie wordt traditioneel geassocieerd met de oostelijke en zuidoostelijke delen van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het gebied Familie en Gezondheid en het gebied Welvaart en Overvloed.

Op de werkplaats: groene aventurijn, ook wel bekend als de steen van kansen, helpt als je je productiviteit wilt verhogen. Het helpt de verschillende situaties waarin je je zich bevindt op één lijn te brengen, zodat het bereiken van je doelen onvermijdelijk is. De steen kan ook helpen bij het oplossen van oude patronen en stress, waardoor het de perfecte steen is om te hebben als je een groot project leidt of op een grote vergadering spreekt. Het kan ook bovenop of naast notities, projecten, loten of munten enz. worden geplaatst om geluk en kansen te vergroten.

Groene aventurijn opladen, reinigen en programmeren

Groene aventurijn zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor groene aventurijn kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Groene aventurijn werking - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Europa, India, Chili, Tanzania, Brazilië en Noord-Azië
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: licht tot donkergroen, kan opaak voorkomen
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: hexagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.63 – 2.65
Glans: glasglans, wasglans
Luminescentie: –
Andere namen: aventurijn, avanturijn

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik verwelkom rijkdom en overvloed in mijn leven.”
Sterrenbeeld: maagd en weegschaal
Chakra: hart
Element: aarde
Planeet: aarde
Nummer: 3

Fysieke werking

 • Verlicht mogelijk huiduitslag en allergieën
 • Kan goed helpen bij migraine en hoofdpijn
 • Ondersteunend voor de ogen en bijziendheid
 • Ondersteunend voor de longen, sinussen en het hart
 • Werkt mogelijk positief op de spier- en urogenitale systemen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Helpt de zenuwen te kalmeren en emoties te stabiliseren
 • Helpt bij het loslaten van negativiteit en energieblokkades
 • Trekt geluk aan
 • Past goed bij veel andere stenen en kristallen
 • Motiveert actie bij alle activiteiten
 • Brengt balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie
 • Biedt innerlijk evenwicht
 • Helpt bij het overwinnen van oude gewoonten die niet langer nuttig zijn voor onze groei
 • Geeft energie en reinigt het hartchakra
 • Beschermt het hart tegen psychische gehechtheden
Groene aventurijn edelsteen kaartje - Crystal Cave

Groene aventurijn producten bij Crystal Cave

Groene aventurijn in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.