Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Gele Jaspis Edelsteentherapie

Wat is gele jaspis? Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende energie. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het geeft geluk, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag, lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

Herkomst en Geschiedenis

Jaspis kan verschijnen als een ondoorzichtige steen van verschillende tinten vanwege minerale onzuiverheden. Patronen kunnen ontstaan door het vormingsproces en door stromingspatronen in het sediment of vulkanische as die verzadigd was met silica om jaspis te vormen, waardoor banden of wervelingen in het gesteente ontstaan. De samenstelling is identiek aan die van agaat en vuursteen, en is een fijnkristallijne variant van kwarts.

De naam jaspis betekent “gevlekte steen”. Het is afgeleid van de Anglo-Franse “jaspre”, van de oude Franse “jaspe”, van het Latijnse “iaspidem”, en het Griekse “iaspis”, van Semitische oorsprong; in oude geschriften werd de term voornamelijk toegepast op doorschijnende en felgekleurde stenen, in het bijzonder chalcedoon, maar ook op de ondoorzichtige jaspis. Medicinale waarden werden lang aan jaspis toegeschreven, inclusief de overtuiging dat het dragen ervan de maag versterkte.

Jaspis werden door oude volkeren en beschavingen over de hele wereld vereerd als heilige en krachtige stenen van bescherming, zowel voor het fysieke als het spirituele rijk. In de oudheid stonden de jaspis stenen bekend als de moeder van alle stenen, ze stonden bekend als verzorgers en genezers van de geest en stenen van moed en wijsheid. De werking van jaspis is door de eeuwen heen geprezen door artsen, magiërs, dichters, wetenschappers en geleerden en natuurlijk ook gebruikt in sieraden.

Gele jaspis werd historisch gezien vereerd als een talisman van bescherming en onderscheidingsvermogen, gebruikt door priesters, sjamanen en spirituele gidsen om de mens te bewaken tijdens zowel zijn fysieke reizen als zijn spirituele reizen. Er werd beweerd dat het innerlijke kracht en mentale helderheid gaf, die een langzame, stabiliserende energie geeft. Oude stammen gebruikten de steen wegens de diepe verbinding met de aarde en is een goede steen voor het aarden van lichaam en geest, en geeft inzicht in spiritueel werk en diepe meditaties.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je gele jaspis kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Gele jaspis is een goede dieetsteen, die emotionele steun en kracht geeft bij zelfdiscipline, en ook het fysieke energieniveau verhoogt. Zijn langzame, gestage energie helpt verlangens te vermijden en moedigt doorzettingsvermogen aan.
 • Gele jaspis is weert jaloezie af en vormt een uitstekend schild als je het slachtoffer bent van roddels. Draag de steen je zo minder aan te trekken van wat anderen zeggen of denken en om verlegenheid te overwinnen.
 • Gebruik gele jaspis knuffelstenen als zorgstenen om stress en angst te verlichten.
 • Gele jaspis is ideaal om af te stemmen op de aarde en de natuur. Houd buiten zittend op de grond vast om verbinding te maken met de aarde.
 • Het dragen van een gele jaspis steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het sacraal- en het zonnevlechtchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Alle jaspis soorten zorgen voor een rustige, harmonieuze energie voor meditatie. Ze zijn ideaal om aan het begin van een ritueel te aarden en te centreren en om de overgang naar een meditatieve staat te vergemakkelijken. Gele jaspis is bijzonder beschermend tijdens diepe meditatie of reizen met de geest, en is zeer bevorderlijk om verbinding te maken met de aarde, haar oude culturen en alle levende wezens die in de natuur bestaan.

Gele jaspis in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: gele jaspis zorgt voor energie van de zon en voor vreugde. Plaats een gele jaspis in het midden van een ruimte, bijvoorbeeld een tafel om deze te activeren.

In feng shui: in het huis kan jaspis een uitstekende feng shui-steen zijn voor elk bagua-gebied dat wordt beheerst door aarde of metaal elementen. Je kunt bijvoorbeeld twee jaspishartjes plaatsen in het bagua-gebied voor liefde en huwelijk (zuidwesten), of een jaspiskom in het midden van uw huis.

Gele jaspis heeft vuurenergie, die meestal in het midden van een huis of kamer wordt gebruikt om vrolijkheid, licht en energie in de hele ruimte te brengen. Geel is de kleur van het midden van het jaar, het midden van de ruimte, de zon en lichtenergie. Gebruik gele jaspis in het midden van een ruimte om deze te activeren en te vitaliseren.

Op de werkplaats: gele jaspis werkt op het intellect, moedigt constant leren aan en is een uitstekend kristal voor de werkplek om de voltooiing van taken die zijn uitgesteld aan te moedigen.

Gele jaspis opladen, reinigen en programmeren

Gele jaspis zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor gele jaspis kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Gele jaspis kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Afrika, Brazilië, India, Madagaskar, Zuid-Afrika en Mexico.
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: geel tot mosterd geel
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6.5 – 7
Soortelijk gewicht: 2.63 – 2.65
Glans: mat
Luminescentie: geen
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie“Ik straal positiviteit en vreugde uit.”
Sterrenbeeldleeuw
Chakra: sacraal chakra en zonnevlecht chakra
Element: lucht
Planeet: mercurius, saturnus en venus
Nummer: 6

Fysieke werking

 • Ondersteunend voor de spijsvertering de maag
 • Werkt mogelijk tegen fysieke spanning
 • Beschermt tijdens fysieke reizen
 • Tegen angst voor het donker en de nacht

Emotionele en Spirituele Werking

 • Verlicht emotionele stress
 • Kanaliseert positieve energie tijdens spiritueel werk
 • Kan worden gebruikt om gebruik te maken van de heilige kennis van de zon
 • Helpt bij het afgeven van gifstoffen uit het lichaam
 • Helpt bij de spijsvertering in de maag
 • Brengt de energie in het lichaam in evenwicht
 • Geeft moed om zich uit te spreken
 • Helpt iemand om persoonlijke onafhankelijkheid te bereiken
 • Stimuleert een langzame “noodzakelijke” verandering bij de drager
 • Helpt iemand sterk en evenwichtig te worden voor ultieme stabiliteit
 • Plaats op elke chakra om de chakra te reinigen, te versterken en opnieuw uit te lijnen
 • Verbindt iemand weer met de aarde waar het de fysieke energie in het lichaam
 • Stabiliseert en grond
 • Kanaliseert positieve energie, die kan helpen bij het verankeren van de geest in het fysieke lichaam
Gele jaspis edelsteen - Crystal Cave

Gele jaspis producten bij Crystal Cave

Gele jaspis in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.