Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Flower Agaat Edelsteentherapie

Flower agaat, ook wel bloemagaat, sakura agaat of kersenbloesem agaat genoemd, is een relatief nieuwe vondst uit 2018 uit Madagaskar. De steen is semi-transparant roze. Er zitten witte spikkeltjes in, wat doet denken aan zaadjes van een bloem, en bevat ook andere witte tekeningen van chalcedoon wat kan denken aan allerlei bloemblaadjes in een bloemenveld.

Spiritueel gezien heeft flower agaat een zachte en voedende energie. De cirkels en stippen vertegenwoordigen zaden en de bloemenpluimen vertegenwoordigen de bloesem, wat ons eraan herinnert dat we beginnen als zaden, dan bloeien en groeien. Het is een steen voor de fundatie voor een zinvolle groei. Als je op zoek bent naar wat meer enthousiasme tijdens je reis of aanmoediging nodig hebt om je dromen waar te maken, is deze steen voor jou.

Flower agaat helpt ons ons het groeiproces voor te stellen, elk onderdeel van het proces te eren en te waarderen. De steen helpt je om tot je volle potentieel te komen en moedigt je aan om je dromen met hart, passie en toewijding te manifesteren en het leven ten volle te leven. De steen bevat ook een zeer vrouwelijke energie, wat het gevoel brengt van veiligheid en thuis zijn. Flower agaat beschermt ons tegen angsten en twijfel aan onszelf.

Als je van je werk houdt, dan werk je met passie. Het is de perfecte steen voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien en bloeien, of voor degenen die een nieuwe onderneming in hun leven beginnen. De steen kan worden omschreven als een energie die helpt bij het ‘herbloeien’ van het plezier van het leven, óók na lange, misschien pijnlijke en uitputtende levensgebeurtenissen. Op onze beurt kunnen we uitgroeien tot positievere en gelukkigere mensen, wat anderen zal aanmoedigen hetzelfde te doen.

Flower agaat heeft een vrouwelijke en moederlijke aanwezigheid die troostend en aardend is. Deze unieke steen is gecrediteerd met het bieden van de ideale omgeving voor het herstellen van emotioneel evenwicht, emotioneel herstel en vooruitgaan in het leven met gratie en vertrouwen. Flower agaat staat erom bekend de hart- en wortelchakra’s te activeren, te openen en te genezen. Het opent ons voor inspiratie, vestigt innerlijke vrede en bevordert empathie. Het wordt geassocieerd met de pragmatische, geaarde energie van sterrenbeeld Maagd.

Herkomst en Geschiedenis

Flower agaat, ook wel bloemagaat, sakura agaat of kersenbloesem agaat genoemd, is een type agaat met ondoorzichtige chalcedooninsluitsels die lijken op kleine bloemformaties. Dit mineraal is een recente vondst uit 2018 uit Madagaskar en is alleen gekristalliseerd in de vorm van massa’s waargenomen. Het wordt meestal gevonden in een lichtroze kleur met witte “bloem” insluitsels. flower agaat is erg populair bij ambachtslieden en beeldhouwers, niet alleen vanwege de opvallende kleuren, maar ook vanwege de chemische duurzaamheid.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je flower agaat kunt gebruiken voor zowel edelsteentherapie als praktische zaken:

 • Plaats een stuk flower agaat in je huis of op je werk als een herinnering om je levensdoel te volgen.
 • Plaats een stuk flower agaat op je wortelchakra om jezelf eraan te herinneren waar je reis begon en waar je naartoe wilt.
 • Plaats een stuk flower agaat bovenop je hartchakra om jezelf een boost van zelfvertrouwen en zelfliefde te geven.
 • Het dragen van een flower agaat steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en de wortel chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Flower agaat is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met flower agaat dichtbij tijdens meditatie zullen het hart- en de wortelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe flower agaat in de hand houden.

Flower agaat in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats de flower agaat op je altaar of werkruimte, zodat de energie ervan kan stralen in je heilige ruimtes. Gebruik ze ook in het huis als een herinnering voor je levensdoelen.

In feng shui: flower agaat maakt gebruik van het element Water in feng shui, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik azumar stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: als je een persoon bent die doelgericht is en hoge verwachtingen van het leven heeft, dan zal een stuk flower agaat op de werkplaats ervoor zorgen dat je er constant naar streeft. Dit maakt het een geweldige steen voor beginnende ondernemers om bij zich te hebben bij het starten van een zakelijke carrière.

Flower agaat opladen, reinigen en programmeren

Flower agaat zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor flower agaat kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
flower agaat

Eigenschappen

Vindplaats: Madagaskar
Zeldzaamheid: schaars
Kleur: licht tot donkerroze, licht tot donker oranjeroze en wit, transparant of créme met witte of créme spikkels
Mineraalklasse: siliciumdioxide
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6-1/2 tot 7
Soortelijk gewicht: 2.60 – 2.65
Glans: wasglans
Luminescentie: –
Andere namen: bloemagaat, kersenbloesem agaat, sakura agaat

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik faal nooit maar leer van alles wat ik doe en ben verder dan waar ik eerst was.”
Sterrenbeeld: maagd
Chakra: hart en wortel
Element: water
Planeet: venus en aarde
Nummer: 7

Fysieke werking

 • Algemene gezondheid

Emotionele en Spirituele Werking

 • Verwijdert negativiteit in een ruimte
 • Helpt je je doelen bereiken
 • Een goede reminder voor levensdoelen
 • Helpt de eigenaar emotioneel en spiritueel groeien
 • Een goede steen voor zelfvertrouwen en zelfliefde
 • Opent het hart- en de wortelchakra
 • Helpt je bij het herkennen van je goddelijke vrouwelijke kracht
 • Harmoniseert yin en yang
 • Brengt energieën in evenwicht
Flower agaat werking - Crystal Cave

Flower agaat producten bij Crystal Cave

Flower agaat in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.