Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Bruine Aragoniet Edelsteentherapie

Wat is bruine aragoniet? Bruine aragoniet is een stabiliserende steen en kan nuttig zijn voor diegenen die zich hebben gericht op spirituele activiteiten. De steen helpt degenen die problemen uit het verleden en heden willen loslaten.

De steen bevordert focus en concentratie en kan nuttig zijn voor studenten. Mediteren met aragoniet kan helpen om de lagere chakra’s te ontwakenen en te ontwikkelen, waardoor de algehele vibratie van het lichaam wordt verhoogd. Aragoniet heeft een fijne centrerende energie en brengt vrede en sereniteit in verschillende situaties.

Bruine aragoniet kalmeert, centreert, stabiliseert en verhoogt het vermogen om geduldig te blijven, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het zal de gevoeligheid en vrijgevigheid vergroten en aanmoedigen. De steen kan een hulpmiddel zijn voor diegenen die geen discipline en zelfbeheersing hebben, en kan iemand helpen om stagnatie in hun persoonlijke groei te overwinnen. Het zal zorgen voor een flexibele geest.

Herkomst en Geschiedenis

Aragoniet is meestal transparant of doorschijnend en glasachtig, maar kan ook een doffe glans hebben. Het is een populaire siersteen die in gelaagde of gestreepte varianten voorkomt. Als aragoniet in zijn pure vorm is, is het meestal kleurloos of wit. Als aragoniet niet zuiver is, kan het verschillende tinten geel, blauw, roze of groen hebben. Aragoniet is een vrij broze steen, met een hardheid van 3.5.

Aragoniet is een polymorf van calciet. Dat betekent dat de twee mineralen exact dezelfde chemische samenstelling hebben, maar dat ze anders kristalliseren in verschillende kristalvormen. Dit gebeurt vanwege de verschillende omstandigheden tijdens kristalvorming. Aragoniet vormt zich in kristallen naalden en calciet vormt zich in kristalblokken. Bij verhitting tot 752 graden Fahrenheit, verandert aragoniet in calciet. Aragoniet wordt gevonden in Tsjecho-Slowakije, Turkije, Verenigde Staten, Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Sicilië, Namibië, Oostenrijk en Duitsland. Wanneer stenen worden aangeduid als Mexicaanse Onyx of Italiaanse Onyx, zijn dit ook bruine aragoniet stenen.

Aragoniet werd in 1790 genoemd naar de Spaanse provincie Aragon, waar het voor het eerst werd ontdekt. Aragoniet is een carbonietmineraal, chemisch hetzelfde als calciet, maar met een vezelige, ronde vorm en geen rhombohedrale splitsing. De schelpen van bepaalde weekdieren, zoals abalone, zijn eigenlijk gemaakt van aragoniet, waardoor ze een parelmoer glans krijgen. Veel fossiele schelpen die nu uit calciet zijn samengesteld, zijn oorspronkelijk gevormd uit aragoniet, dat onstabiel is bij hoge drukken en temperaturen. Deze fossielen hebben meestal hun oorspronkelijke parelwitte glans verloren. Natuurlijke parels worden ook meestal gevormd door aragoniet dat zich bindt met conchioline, een proces dat 7 jaar in beslag neemt.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je bruine aragoniet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Ruwe aragoniet kan op een standaard worden geplaatst en zorgen voor een aards display in het huis, kantoor en tuin.
 • Leg bruine aragoniet knuffelstenen rond je neer om jezelf gegrond te houden tijdens meditaties. Je kunt ook tijdens meditatie een aragoniet bol of ei vasthouden om je spirituele bezigheden aan te scherpen.
 • Het dragen van een bruine aragoniet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het wortel-, sacral- en aardester chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen. Let op, aragoniet kan niet tegen water. Zorg ervoor dat je geen aragoniet sieraden draagt tijdens transpiratie of inspannende fysieke activiteiten.
 • Bruine aragoniet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met bruine aragoniet dichtbij tijdens meditatie zullen de wortel-, sacraal-, en aardester chakra’s zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe aragoniet in de hand houden.

Bruine aragoniet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: een aragoniet steen in het huis beschermt het gezin en het huis. Het helpt familieruzies te voorkomen, brengt gemoedsrust en begrip, niet alleen voor echtgenoten en stelletjes, maar ook tussen ouders en kinderen.

In feng shui: volgens Feng Shui zou er in het huis een figuur van aragoniet moeten zijn, die welvaart en geluk naar het huis zal lokken. De aragoniet kan geplaatst worden in een kamer op een prominente plek waar het gezin gewoonlijk samenkomt. De steen zal bijdragen aan het verwerven van woningen of het openen van een bedrijf. Als het stel problemen heeft op seksueel gebied, of als ze een kind willen verwekken, kan de figuur in de slaapkamer worden geplaatst.

Op de werkplaats: plaats bruine aragoniet bollen of beeldjes op de werkplek om geaard en gemotiveerd te blijven bij je projecten.

Bruine aragoniet opladen, reinigen en programmeren

Bruine aragoniet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven. Let op: zorg ervoor dat aragoniet niet in contact komt met water, omdat het een poreuze steen is. Draag daarom geen aragoniet tijdens het transpireren, baden of zwemmen. Het kan het beste worden schoongemaakt met een zachte, droge doek.

Voor bruine aragoniet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor aragoniet:

 • Water: NIET! Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen NIET onder de grond ivm vocht. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer (niet voor poreuze stenen zoals aragoniet) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Bruine aragoniet werking - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Tsjecho-Slowakije, Turkije, Verenigde Staten, Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Sicilië, Namibië, Oostenrijk en Duitsland.
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: caramel bruin tot donker bruin met witte streep
Mineraalklasse: carbonaten
Chemische samenstelling: CaCO3, calciumcarbonaat
Kristalstelsel: orthorombisch
Hardheidsschaal van Mohs: 3.5
Soortelijk gewicht: 2.9 – 3.0
Glans: glasglans of doffe glans
Luminescentie: geel wit LW, roze MW, blauw wit SW
Andere namen: Mexicaanse onyx

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik laat oude wonden los en focus me op een nieuw begin.”
Sterrenbeeld: steenbok
Chakra: wortelchakra, sacraal chakra en de aardester chakra.
Element: aarde
Planeet: zon en aarde
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Verlicht stress
 • Helpt mogelijk bij de opname van calcium
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tegen spierspasmen
 • Verlaagt nachtelijke schokken
 • Zou ontstekingen kunnen verminderen
 • Ondersteuning tijdens koorts
 • Ondersteuning bij vitamine D- en vitamine A-tekortkomingen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Grond en centreert fysieke energie
 • Verheft de geest met verfrissende energie
 • Stabiliseert spirituele ontwikkeling
 • Filtert chaos
 • Helpt mentale en spirituele irriterende stoffen en stoornissen te blokkeren
 • Bied emotioneel en fysieke genezing aan
 • Evenwicht, ondersteuning en stabilisatie van het wortelchakra, sterke werking met het wortel- en de aardester chakra.
 • Versterkt de verbinding met de aarde
 • Reinigt het energieveld
 • Opent de flexibele geest voor nieuwe ideeën en visies
 • Vult het hele lichaam met energie
 • Afgestemd op Moeder Natuur en stimuleert het microbiële leven in de bodem
 • Betere perceptie van de werkelijkheid
 • Leert acceptatie en geduld
Bruine aragoniet werking - Crystal Cave

Bruine aragoniet producten bij Crystal Cave

Bruine aragoniet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.