Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Boulder Opaal Edelsteentherapie

Wat is boulder opaal? Boulder opaal staat voor zuiverheid en intensiteit, het zuivert de aura en zorgt voor helderheid van gedachten en maakt de verwarde gemoedstoestand overzichtelijk. Het helpt bij het emotionele en mentale evenwicht. Het kalmeert de gedachten, centreert de geest in meditatie en faciliteert raadgeving met spirituele gidsen. Het is een uitstekende steen voor vooruitgang, uitbreiding en ontwikkeling. De steen helpt iemand het bewuste en het onderbewuste te verbinden, en zorgt voor een helder begrip van zichzelf.

De steen vergemakkelijkt de communicatie tussen hemel en aarde van deze wereld en andere werelden. Het reinigt en verheldert de aura, en stimuleert genezing. De steen wordt gebruikt om toegang te krijgen tot spirituele gidsen en dierlijke gidsen. Het kan worden gebruikt bij medicijnwielceremonie om energie te stabiliseren en kan helpen om de innerlijke waarheden, aspiraties, ambities en verlangens te onthullen.

Herkomst en Geschiedenis

Er zijn drie typen opalen. Van de drie basistypen van opalen zijn de “kostbare opalen”, ook wel “regenboog opalen” genoemd, de zeldzaamste, gedolven op een beperkt aantal locaties over de hele wereld en produceert schitterende flitsen of strepen van iriserende kleuren wanneer ze in het licht worden gedraaid, een bekend fenomeen genaamd “kleurenspel”. De kleur is niet te wijten aan enig pigment in de steen, maar het zijn optische effecten die worden gecreëerd wanneer de microscopisch kleine bolletjes siliciumdioxide verharden in een geordend rasterpatroon. De afstand tussen de bolletjes zorgt ervoor dat lichtgolven die door de interne structuur van opaal reizen, breken en uiteenvallen in de kleuren van het spectrum. De grootte van de bollen en hun geometrische pakking bepalen de kleur en kwaliteit van het afgebogen licht en de waarde van de opaal.

“Gewone opaal” wordt op veel plaatsen over de hele wereld aangetroffen en vormt zich met bollen van ongeordende afmetingen of stapels, en vertoont geen kleurenspel. Het heeft meestal een melkachtige of parelachtige glans, ook wel “opalescentie” genoemd. Het derde type opaal, de “vuur opaal”, is een transparant tot doorschijnend opaal met een kleur van levendig rood, oranje of geel, die het meest wordt gewonnen in Mexico. Het vertoont meestal geen kleurenspel, hoewel af en toe een steen een zwakke weergave heeft of heldergroene flitsen vertoont.

Opalen zijn een fascinerend en gevarieerd type edelsteen met een geschiedenis vol legendes die passen bij hun schoonheid. Boulder opaal vormt zich in ijzerstenen rotsblokken in Queensland, Australië. Dit type opaal wordt vaak gesneden met de ijzersteen op de achterkant, omdat de opaalstreep meestal vrij dun is. Als je de ijzersteen op de achterkant laat staan, kan de opaal erg donker en mooi van kleur zijn. Het opaal vormt zich in de holtes van de rotsblokken in zowel verticale als horizontale scheuren. De naam van opaal is ontstaan uit het Romeinse woord “opalus” dat is ontleend aan het Griekse woord “opallios”, wat “een kleurverandering zien” betekent.

Boulder opaal, een kostbare opaal, werd voor het eerst ontdekt in een klein stadje genaamd Blackall in het centrum van Queensland, Australië in 1869. Veel ontdekkingen werden gedaan in de jaren 1870, maar het was pas in de jaren 1890 toen boulder opaal in Europa werd geïntroduceerd en geleidelijk zijn naam en waarde kreeg in de edelsteenindustrie.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je boulder opaal kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Gebruik boulder opaal knuffelstenen voor doorzettingsvermogen als het moeilijk wordt en houd ze vast op aardse plaatsen om contact te maken met aarde en plantengeesten.
 • Boulder opalen zijn geweldig om bewuste en onbewuste gedachten met elkaar te verzoenen, duidelijkheid en emotionele veiligheid te brengen, en diegenen te helpen die het moeilijk vinden om wortels te vestigen om een stabiele thuisomgeving te creëren zonder het verlangen naar avontuur op te offeren.
 • Het dragen van een boulder opaal steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat alle chakra’s, voornamelijk het wortelchakra, altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Boulder opaal is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Boulder opaal verbindt met de aarde en de plantengeesten tijdens meditatie.

Boulder opaal in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: het huis kan worden versierd met opalen of ze kunnen tijdens ontspanning of meditatie op chakra-punten worden geplaatst.

In feng shui: kostbare opalen zoals de boulder opaal, gebruiken Vuurenergie, de energie van enthousiasme, warmte, helderheid, verlichting en activiteit. Het is Yang van aard. Het is de energie van warmte, actie, emotie en passie – van ideeën, concepten en intimiteit. Het wordt traditioneel geassocieerd met het zuiden van een huis of kamer, en met het gebied Roem en Reputatie van je woning. Gebruik zijn energie om je leven de boost te geven die het nodig heeft om je positie in de gemeenschap en binnen je gezin te versterken.

Op de werkplaats: iedereen die een creatieve baan heeft, zou kunnen profiteren van de innovatieve en fantasierijke eigenschappen van opalen. Bewaar er een op het bureau, in de studio of in de buurt wanneer je op locatie bent.

Boulder opaal opladen, reinigen en programmeren

Boulder opaal zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor boulder opaal kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Boulder opaal kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Australië
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: donker moedergesteente met kleurenspel aan kleuren
Mineraalklasse: mineraloid
Chemische samenstelling: SiO2 + nH2O
Kristalstelsel: amorf materiaal
Hardheidsschaal van Mohs: 5 – 6.5
Soortelijk gewicht: 1.98 – 2.25
Glans: glasglans
Luminescentie: de meeste opaal exemplaren fluoresceren wit of bleekgroen.
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben compleet.”
Sterrenbeeld: kreeft en vissen
Chakra: alle, wortelchakra
Element: vuur
Planeet: venus
Nummer: 5

Fysieke werking

 • Ondersteunt bij genezing

Emotionele en Spirituele Werking

 • Wist en versterkt het auraveld
 • Helpt iemand hun centrum te vinden
 • Bij meditatie vergemakkelijkt het de raad met spirituele gidsen
 • Balanceert en lijnt alle chakra’s uit
 • Herstelt een optimale gezondheid
 • Helpt bij het aarden van hoogvibrerende energie op het fysieke vlak
 • Hiermee kunnen we ons innerlijke licht laten schijnen
 • Herstelt uitgeputte energie
Boulder opaal edelsteen kaartje - Crystal Cave

Boulder opaal producten bij Crystal Cave

Boulder opaal in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.