Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Botswana Agaat Edelsteentherapie

Wat is Botswana agaat? Botswana agaat is een variatie op gestreepte chalcedoon, een van de mineralen uit de kwartsfamilie. Het is voornamelijk gestreept in verschillende tinten roze en grijs, maar je kunt bepaalde lagen vinden met de kleuren abrikoos en bruin.

Deze stenen worden hoog aangeschreven als een invloed om te stabiliseren en te versterken. Er wordt gezegd dat het perfect is voor het balanceren van emotionele, intellectuele en fysieke energie. Er wordt gezegd dat het helpt om yin en yang, de positieve en negatieve krachten van het universum, te harmoniseren.

Botswana agaat kan oplossingen helpen ontdekken in plaats van stil te staan bij problemen en helpt bij het verkennen van creativiteit. Het is een uitstekende steen om degenen die willen stoppen met roken te helpen. Deze steen helpt om verslavingen en zelfvernietigend gedrag te overwinnen. Het is ook geweldig voor het opheffen van depressie en het verlichten van stress.

Botswana agaat is een steen om de stroom van kunstzinnige ideeën intuïtief te laten lopen. Het zou een boost kunnen geven op het gebied van design of kunst. Het wordt ook gebruikt om meer energie in je creatieve werk te stoppen en ondersteunt je om rakende stukken te maken.

Als je je ups en downs van emoties wilt verminderen, is deze steen goed voor je. Het is een edelsteen om het positieve en negatieve in evenwicht te brengen. Je geluksstroom zal ook stabiel worden door je energie in balans te houden.

Deze gestreepte agaat wordt geassocieerd met de wortel- en de sacraalchakra. Het wortelchakra is verbonden met de basis van fysieke en spirituele energie voor het lichaam. Vanwege deze verbinding wordt Botswana agaat gebruikt om mensen te helpen die zich fysiek of spiritueel uit balans voelen. Door de wortelchakra in evenwicht te brengen, zou Botswana agaat het lichaam energie, een gevoel van veiligheid en kracht geven.

Herkomst en Geschiedenis

De vulkanische activiteit die deze mooie stenen produceerde dateert van bijna 187 miljoen jaar geleden, en hoewel de stollingsstenen van Botswana als vulkanische stroom begonnen, waren ze niet afkomstig van normale, bergachtige vulkanen. In plaats daarvan stroomde de lava in golven van lange breuken langs de lagere rotslagen en rolde over het landschap, laag op laag silica en kwarts afzettend, waardoor de extra fijne banden en patronen ontstonden die Botswana agaat zeer uniek en wenselijk maken. Sommige verzamelaars beschouwen ze als royalty onder agaten.

Botswana agaat, ook vaak op de markt verkocht als “gestreepte agaat”, is een type agaat afkomstig uit Botswana met uitzonderlijke strepen van wit, zwart, grijs en soms blauw. Dit type agaat wordt als veruit superieur aan alle andere agaat beschouwd vanwege de bijna perfecte strepen die het vertoont, evenals het beperkte aanbod.

Botswana agaat is genoemd naar zijn oorsprong en waar het wordt gedolven: in de buurt van de stad Babanong in Botswana, Afrika. De Botswana Agaat wordt ook wel “Sunset Stone” genoemd omdat het zonlicht vasthoudt en mensen troost tijdens donkere, eenzame nachten. Het werd traditioneel gebruikt bij Afrikaanse vruchtbaarheidsceremonies om de potentie en de conceptie van sterke, gezonde nakomelingen aan te moedigen. Het vinden van een Botswana agaat met een “oog” zou ook geluk geven omdat het de eigenaar beschermt.

Gestreepte agaten zoals deze worden al duizenden jaren gebruikt voor cameo- en diepdrukgravures, waarbij de kleurlagen die in het snijwerk worden onthuld, van het grootste belang zijn voor het ontwerp van de edelsteen. De strepen in agaat worden ook gewaardeerd om zijn schoonheid, terwijl de hardheid van de steen wordt gerespecteerd vanwege zijn duurzaamheid. Gestreepte agaten, zowel effen als gesneden, worden sinds de opkomst van de oude Grieken gebruikt als talismannen en amuletten. Agaat sieraden die werden ontdekt waren gedateerd rond 1500 voor Christus.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je Botswana agaat kunt gebruiken voor zowel edelsteentherapie als praktische zaken:

 • Botswana agaat knuffelstenen en zakstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Botswana agaten zijn geruststellend, beschermend en rustgevend. Dit zijn dezelfde eigenschappen die de steen zijn drager biedt. Er wordt gezegd dat het een geweldige troost is voor eenzame mensen of iedereen die rouwt om een verlies. Het wordt ook beschouwd als een nuttig hulpmiddel om meditatie, mindfulness en yoga te ondersteunen, en zal je aansporen om oplossingen voor je problemen te vinden.
 • Botswana agaat is een ideale steen voor zeer gevoelige kinderen of tieners die gemakkelijk gekwetst worden door plagen of druk, en kan hen helpen meer gelijkgestemde vrienden te vinden. Het ondersteunt ook volwassenen die lid worden van een datingbureau of online services om partners te vinden die spiritueel op elkaar zijn afgestemd en hun dromen delen.
 • Botswana agaat is uitstekend geschikt voor mensen die serieus willen stoppen met roken.
 • Botswana agaat is een nuttige steen tegen negatieve energie en giftigheid, en is uitstekend geschikt om rond een huis te plaatsen.
 • Het dragen van een Botswana agaat steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het wortel- en de sacraalchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Botswana agaat is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met Botswana agaat dichtbij tijdens meditatie zullen het sacraal- en de wortelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe Botswana agaat in de hand houden.

Botswana agaat in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats de Botswana agaat in deuropeningen en toegangspunten in jouw huis en eigendom. Op deze manier wordt beweerd dat het niet alleen negatieve energie verspreidt, maar ook een schild creëert dat je beschermt tegen schade die je energieveld binnendringt. Laat de Botswana agaat je helpen je centrum te vinden, de hele dag stilte te vinden en ‘s nachts een vredige slaap op te roepen.

In feng shui: Botswana agaten geven de energie van drie elementen: vuur, metaal en hout.

Voor Botswana agaat met overwegend roze lagen, schijnt hun vuurenergie het helderst. Dit is de energie van warmte, emotie en passie. Idealiter zouden roze Botswana agaten in het zuiden of in het roem- en reputatiegebied van een kamer moeten worden geplaatst. Dit versterkt de plaats van de eigenaar in de samenleving en thuis.

De overwegend grijze Botswana agaten geven de sterke, intelligente en creatieve energie van het metaal element. Deze stenen moeten in het noordwesten of westen van een kamer worden geplaatst om hun “Behulpzame mensen en zegeningen”-gebied te beïnvloeden, evenals hun “Reizen”- en “Creativiteit en Kinderen”-gedeelte van het huis.

Ten slotte geven vooral bruine Botswana agaten de voedende en steeds groeiende energie van het houtelement. Plaats de bruine Botswana agaat in het oosten of zuidoosten van een kamer om het gezin, de gezondheid, de welvaart en de overvloed van je huis te verbeteren.

Op de werkplaats: Botswana agaat kan overal in huis of op de werkplek worden geplaatst, gewoon op een plank of bureau worden geplaatst of meer decoratief worden gebruikt in een display of met andere kristallen in een schaal.

Botswana agaat opladen, reinigen en programmeren

Botswana agaat zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor Botswana agaat kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Botswana agaat - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Afrika
Zeldzaamheid: schaars
Kleur: bruin, wit, roze, grijs, abrikoos, bruin, blauw
Mineraalklasse: siliciumdioxide
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6-1/2 tot 7
Soortelijk gewicht: 2.60 – 2.65
Glans: wasglans
Luminescentie: –
Andere namen: sunset stone, gestreepte agaat

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik faal nooit maar leer van alles wat ik doe en ben verder dan waar ik eerst was.”
Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen
Chakra: wortel en sacraal
Element: aarde
Planeet: neptunus en aarde
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Algemene gezondheid
 • Stimuleert het zenuwstelsel
 • Kan de gezondheid van de omlopen op peil houden
 • Kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen
 • Kan goed zijn voor de huid

Emotionele en Spirituele Werking

 • Verbetert de mentale functie
 • Artistieke expressie
 • Aura bescherming
 • Doorsnijden van etherische koorden
 • Moedigt veiligheid aan
 • Het helpt een persoon die lijdt aan depressie, stress en melancholie
 • Opent het wortel- en de sacraalchakra
 • Biedt balans tussen fysieke, intellectuele en spirituele toestanden
 • Helpt bij het onderscheiden van de waarheid
 • Stimuleert eerlijkheid
 • Verbeterd de gemoedstoestand
 • Geeft een kalmerende invloed
Botswana agaat edelsteen - Crystal Cave

Botswana agaat producten bij Crystal Cave

Botswana agaat in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.