Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Blauwe Goudsteen Edelsteentherapie

Wat is blauwe goudsteen? De schitteringen van blauwe goudsteen doen denken aan sterren aan de nachtelijke hemel. Gebruik deze steen om een wens te doen. Houd een stuk op je bureau om de kansen op werk of betere vooruitgang in je carrière te vergroten. Er wordt beweerd dat blauwe goudsteen hoofdpijn weg zal laten gaan. Blauwe goudsteen zou de steen van vertrouwen en ambitie zijn, die motivatie en drive stimuleert. De steen staat in verbinding met het keelchakra, en moedigt zelfacceptatie aan, om authenticiteit uit te drukken en onze waarheid niet langer te ontkennen. Blauwe goudsteen, net als een diamant, is het een goede afbuiger van ongewenste energieën en wordt gezien als een beschermend materiaal.

Herkomst en Geschiedenis

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend stuk waarin spikkels van koper opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De blauwe goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat blauwe goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Goudsteen is oorspronkelijk gemaakt door Franse monniken en na verloop van tijd ging het geheim van het proces verloren. In een ander verhaal werd goudsteen (her)ontdekt of herschapen in de 17e eeuw toen de Venetiaanse glasmaker Vincenzo Miotti werd gecrediteerd voor de uitvinding van goudsteen. Het eiland Murano, dat deel uitmaakt van Venetië, is al eeuwenlang een centrum van glasblazerij in Italië. Als belangrijk handelsartikel werden glaskunstenaars ontmoedigd om te vertrekken en werden hun technieken veilig bewaakt.

Goudsteen werd vooral gewaardeerd door de Chinezen, die het “jinxing boli”, of wel “gouden ster glas” noemden. Het bleef een handelsgeheim totdat het proces aan het begin van de 19e eeuw werd onthuld. Goldstone was van oudsher bekend als “aventurijnglas”, van de Italiaanse naam “avventurina”, wat “accidenteel” betekend, van de wortel “avventura” die “door geluk, toeval of risico” betekent. De naam kan verwijzen naar de willekeurige aard van de stenen of de moeilijkheid om het te produceren.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je blauwe goudsteen kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Blauwe goudsteen is een goede steen voor HSP’ers
 • Blauwe goudsteen deelt associatie met dezelfde metafysische eigenschappen van koper
 • Neem een blauwe goudsteen mee in je zak om je zo aan je intenties te herinneren over je dromen en wensen.
 • Het dragen van een blauwe goudsteen steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Blauwe goudsteen is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met blauwe goudsteen dichtbij tijdens meditatie zullen het keelchakra en het derde oog chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe blauwe goudsteen in de hand houden.

Blauwe goudsteen in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: je kunt blauwe goudsteen overal in het huis maar neerzetten waar je het mooi vindt. Je kunt het ook op het nachtkastje neerzetten, de steen zou kunnen helpen om bangheid voor het donker tegen te gaan.

In feng shui: blauwe goudsteen maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik apatiet stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: –

Blauwe goudsteen opladen, reinigen en programmeren

Blauwe goudsteen zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor blauwe goudsteen kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Blauwe goudsteen cabochon - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: –
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: blauw tot paars
Mineraalklasse: Si02, silicaglas met metalen onderdelen (gewoonlijk koper, maar kan ook kobalt, mangaan of chroom bevatten)
Chemische samenstelling: –
Kristalstelsel: –
Hardheidsschaal van Mohs: 5.5 – 6
Soortelijk gewicht: –
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: blaufluss, blauwstroom, aventurijn glas

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Mijn wensen worden werkelijkheid.”
Sterrenbeeld: boogschutter
Chakra: keelchakra en derde oog chakra
Element: vuur en aarde
Planeet: uranus
Nummer: 3

Fysieke werking

 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens hoofdpijn
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens genezing

Emotionele en Spirituele Werking

 • Gebruik om telepathische communicatie te vergroten
 • Verbetert empathische en overgevoelige vermogens
 • Helpt iemand erkenning te krijgen
 • Handig voor kinderen die bang zijn in het donker
 • Moedigt de ontdekking en acceptatie van authentiek zelf aan
 • Trekt roem en succes aan
 • Helpt bij de ontwikkeling van onzichtbaarheid
 • Zeer sterke energiegenerator (gebruik wanneer er meer energie nodig is)
 • Helpt de geest te kalmeren en te concentreren
 • Helpt bij het kanaliseren van paranormale informatie
 • Biedt kalmte en stabiliseert emoties
 • Verheft de geest en verhoogt onze vibratie naar hogere octaven
 • Effectief in de overdracht van genezende energieën vanuit het hart, de keel en het derde oog
Blauwe goudsteen edelsteen kaartje - Crystal Cave

Blauwe goudsteen producten bij Crystal Cave

Blauwe goudsteen in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.