Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Azumar Edelsteentherapie

Wat is azumar? De naam van azumar betekend blauwe (azure) oceaan (mare). De kleur lijkt op de azuurblauwe tinten die voorkomen in tropische zeeën en draagt de energie van water met zich mee. De water energie van azumar dringt in ons water lichaam door en herstelt op cellulair niveau. De steen zorgt voor verfrissing, verjonging en verkoeling in de cellen. De steen helpt negatieve emoties te verdrijven binnen ons lichaam en transformeert deze naar vredige golven van plezier en kracht. Het kan helpen bij het wegnemen van woede, jaloezie, angst en stress, en ze te vervangen door sereniteit, enthousiasme, vertrouwen en het gevoel omhuld te zijn in een sluier van liefde.

Deze steen helpt iemand met diepgewortelde emotionele problemen en patronen zoals angst en woede die op cellulair niveau worden geholpen, waardoor iemand opener en liefdevoller kan zijn voor zichzelf en anderen.

De energetische frequentie van azumar sluit aan op de chakra’s van het hart, de keel en het derde oog. Het opent en reinigt deze chakra’s. Via het derde oogchakra opent deze steen iemands bewustzijn, zodat hij helder kan denken en een dieper begrip heeft van iemands levensproblemen. Het stelt iemand in staat om ‘met de stroom mee te gaan’ en iemands levenservaringen vanuit een ‘hoger perspectief’ en met een ‘hoger bewustzijn’ te bekijken. Het kan helpen bij paranormale vermogens zoals helderziendheid, inzicht en innerlijk zicht.

Herkomst en Geschiedenis

In februari 2013 werd in Arizona, Verenigde Staten, een nieuwe steen ontdekt. Azumar is een combinatie van kwarts, kaoliniet en een aantal andere sporenelementen. In sommige stukken zitten delen stibniet in de blauwe steen. De naam van azumar betekend blauwe (azure) oceaan (mare). De kleur doet denken aan de prachtige turquoise tinten die in tropische zeeën voorkomen, en de energieën in verbinding met het element water.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je azumar kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Azumar heeft een sterke verbinding met het Water element. Dit is een van de beste stenen die je kunt gebruiken als je met dit element aan het werken bent.
 • Neem een azumar knuffelsteen mee tijdens je dag om negatieve gevoelens te verminderen.
 • Azumar, als steen van het element Water, vergemakkelijkt het empathische communicatie met het zeeleven, vooral de hoger ontwikkelde wezens zoals walvissen en dolfijnen.
 • Zet een azumar steen naast je glas drinkwater neer. De steen zal zijn krachten in het water laten trekken.
 • Het dragen van een azumar steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Azumar is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met azumar dichtbij tijdens meditatie zulle alle zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe azumar in de hand houden.

Azumar in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: er wordt beweerd dat azumar helpt bij het bereiken van een staat van een extatisch bewustzijn die bekend staat als “Samadhi” of “Karuna”, de staat van oprechte compassie en mededogen. Deze steen heeft het potentieel om een hele kamer te vullen met de sensaties van pure liefde en energie van zo’n extase. Zet de steen op een mooie plek neer in je kamer.

In feng shui: azumar maakt gebruik van het element Water in feng shui, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik azumar stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: –

Azumar opladen, reinigen en programmeren

Azumar zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor azumar kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Azumar gepolijst - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Verenigde Staten
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: licht blauw, vaak met grijs-bruine delen en witte strepen
Mineraalklasse: –
Chemische samenstelling: –
Kristalstelsel: –
Hardheidsschaal van Mohs: –
Soortelijk gewicht: –
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ga mee met de natuurlijke stroom van het leven.”
Sterrenbeeld: alle
Chakra: alle, vooral het derde oog chakra, hartchakra, keelchakra
Element: water
Planeet: –
Nummer: –

Fysieke Werking

 • Verjonging van de cellen
 • Stabiliseert emotioneel trauma
 • Kalmeert de zenuwen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Ondersteunt het herstelproces van het emotionele lichaam
 • Helpt de vibraties van Moeder Aarde en te verhogen
 • Versterkt onze verbinding met hogere bewustzijnsniveaus
 • Helpt bij het loslaten van negatieve emoties in het fysieke, emotionele en spirituele lichaam
 • Moedigt individuen aan om te harmoniseren met het massabewustzijn
 • Staat iemand toe om zich open te stellen en volledig uit te drukken hoe hij zich voelt
 • Beïnvloedt iemands bewustzijn om naar het hoogst mogelijke perspectief te stijgen
 • Creëert een link tussen ons, de zee en haar bewoners
 • Helpt ons te harmoniseren met planetair bewustzijn
Azumar werking - Crystal Cave

Azumar producten bij Crystal Cave

Azumar in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.