Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Atlantisiet Edelsteentherapie

Wat is atlantisiet? Atlantisiet is een combinatie van serpentijn en stichtiet. De aarde krachten en de liefdevolle energieën van beide zijn gecombineerd. Het is een effectieve steen voor het helen van cellulaire herinneringen uit vorige levens, vooral die welke verband houden met misbruik van macht. Door negatieve afdrukken uit vorige levens te verwijderen, bevordert en versnelt het spirituele evolutie. De steen is een uitstekend geschikt steen voor meditatie, waardoor je oude wijsheid en informatie over je vorige levens kunt openen en ophalen uit Atlantis en om projecten te voltooien die op dat moment zijn begonnen.

Atlantisiet zuivert de chakra’s, laat kundalini-energie vrij stromen en leert wijsheid die verder gaat dan bewuste waarneming. Het herintroduceert informatie en kennis van de oude beschavingen van Atlantis en Lemuria. Wanneer deze waardevolle informatie wordt geassimileerd, heerst er een gevoel van heelheid. Je voelt je “Eén” met het universum. De steen helpt je om de noodzakelijke grenzen te stellen om je doelen te bereiken zonder invallende energieën. Deze steen helpt je om lief te zijn voor jezelf en anderen. Het is een troost voor alleenstaanden. Sommigen vinden dat het helpt om storend gedrag van moeilijke kinderen te veranderen.

Deze steen is ook een effectief kristal voor het helen van de aarde. Het brengt vreedzame energie naar de planeet, zuivert ontwrichtende energie en herstructureert energie op plaatsen waar vernietiging en / of dood is geweest. Atlantisiet werkt kalmerend, centrerend en aardend. Het ruimt verwarring op en zet je op je ware koers. Het zal je met de aarde verbinden en die oeroude energie helemaal naar de zielester Chakra brengen. Deze steen laat je manieren zien om het universum lief te hebben en te vertrouwen, en leert je hoe je de hulp kunt accepteren die beschikbaar is via de universele link.

Herkomst en Geschiedenis

Atlantisiet is een combinatiesteen die bestaat uit de groene serpentijn samen met de violet tot paarse aderen van stichtiet. Atlantisiet is een handelsnaam die door Gerald Pauley is bedacht voor de hoogwaardige vorm van edelsteenkwaliteit die in sieraden wordt gebruikt. Deze prachtige steen is relatief recent gevonden en komt alleen voor op “Stichtite Hill”, een kleine heuveltop in Zeehan, Tasmanië, waar het uitsluitend wordt gedolven.

Atlantisiet is vernoemd naar het eiland Atlantis. Het Griekse woord voor Atlantis is “???????? ?????,”, ook wel “eiland van Atlas”. De enige bronnen voor het bestaan van Atlantis zijn Plato’s dialogen “Timaeus en Critias”, waar het de antagonistische zeemacht vertegenwoordigt die het oude Athene belegert. In het verhaal weert Athene de Atlantische aanval in tegenstelling tot enige andere natie van de bekende wereld. Het verhaal eindigt met Atlantis dat uit de gratie raakt bij de goden en ondergaat in de Atlantische Oceaan. Er zijn vele onderzoeken en verkenningen geweest door onderzoekers, maar het eiland is nog nooit gevonden.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je atlantisiet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Atlantisiet is een goede steen voor het het beschermen van dierbaren, bezittingen en fysieke veiligheid.
 • Atlantisiet is een goede steen om mee te nemen op reis, ook al is het een kleine reis zoals even boodschappen doen. De steen zou kunnen zorgen voor een veilige reis.
 • Als je een moeilijke of stressvolle periode in je leven doormaakt, houd dan een stuk atlantisiet in je handen als je mediteert.
 • Het dragen van een atlantisiet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hartchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Atlantisiet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met atlantisiet dichtbij tijdens meditatie zal het hartchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe atlantisiet in de hand houden.

Atlantisiet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: leg een stuk atlantisiet in een kamer die je helder, sereen en kalm wilt houden. De trillingen van deze steen geven beschermende energieën die de negativiteit weghouden.

Atlantisiet kan een zeer nuttige steen zijn het gaat om het beschermen van het huis, kostbaarheden en eigendommen. Als je iets hebt dat je wilt beschermen of bewaken, leg dan een atlantisiet bij de kostbaarheden neer.

In feng shui:

Op de werkplaats:

Atlantisiet opladen, reinigen en programmeren

Atlantisiet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor atlantisiet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Atlantisiet kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Tasmanië
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: groen-geel met paarse spikkels
Mineraalklasse: phyllosilicaat
Chemische samenstelling: Mg6Cr2CO3(OH)16.4H2O / Mg3SixOx(OH)x
Kristalstelsel: triagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 3 – 4
Soortelijk gewicht: 1.5 – 2
Glans: wasachtig
Luminescentie: geen
Andere namen: tasmaniet, stichtiet serpentijn

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “De geheimen van Atlantis onthullen zich aan mij.”
Sterrenbeeld: tweelingen
Chakra: hartchakra
Element: aarde
Planeet: saturnus
Nummer: 3, 4 en 5

Fysieke werking

 • Ondersteunt het hart, longen en de nieren
 • Helpt mogelijk tegen krampen en spiertrekkingen
 • Zou de bloedsomloop en cellulaire ademhaling kunnen stimuleren

Emotionele en Spirituele Werking

 • Verbinding maken met vorige levens in Atlantis en Lumeria
 • Helpt bij het aanboren van oude wijsheid
 • Helpt bij het voltooien van projecten die we zijn begonnen
 • Bevrijdt alle angst voor ontberingen
 • Helpt met een positieve kijk naar de toekomst te kijken
 • Verzacht het emotionele lichaam
 • Herstelt de geest, het lichaam en de geest
 • Maakt toegang mogelijk tot kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in vorige levens
 • Lost blokkades op en herstelt energiekanalen
 • Verwijdert en verwijdert energieblokkades uit alle chakra’s
 • Geneest cellulaire herinneringen uit vorige levens
 • Versterkt het gevoel van liefde en mededogen voor anderen
 • Maakt verbinding met oude beschavingen
 • Opent de deur naar de geest
Atlantisiet werking - Crystal Cave

Atlantisiet producten bij Crystal Cave

Atlantisiet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.