Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Astrofylliet Edelsteentherapie

Wat is astrofylliet? Astrofylliet is een ongewone steen, het werd voor het eerst gevonden in 1844 op het eiland Laven in Noorwegen. Het dankt zijn naam aan de Griekse woorden astron, wat ster betekent en phyllon, wat blad betekent, wat verwijst naar de uitstralende bladformatie. De metallic flitsen van goud en brons in de donkere steen zien eruit als sterren. De steen is geschikt voor het vrijgeven van ongezonde gedragspatronen of slechte gewoonten. Het zou iemand helpen te bereiken en zich aan te passen met de intentie van de ziel. Astrofylliet zorgt voor een gevoel van rust en welzijn.

Astrofylliet activeert en lijnt elk chakra in het lichaam uit. Het kan licht naar de donkerste uithoeken van ons wezen leiden, zodat we onze negatieve eigenschappen kunnen waarnemen en begrijpen. Door ons geheel te kennen en te accepteren, kunnen we ervoor kiezen om ons volledige potentieel te leven. Astrofylliet zou energetisch beschermen tegen straling en elektromagnetische velden en wordt traditioneel gebruikt om ontgifting op energetisch of fysiek niveau te ondersteunen.

Het is een steen van vooruitgang en groei die je op een bepaald pad in het leven neemt. Deze steen kan je voor veranderingen energie geven en motiveren. Als je niet zeker weet wat je wilt doen, vooral als je je op een keerpunt in je leven bevindt, dan is deze steen een een prettige hulp om de energie te geven om door dat keerpunt heen te komen. Verder is heeft de steen ook een beschermende energie die je veilig door keerpunten kan komen laten gaan.

Herkomst en Geschiedenis

Astrofylliet werd voor het eerst ontdekt in 1844 op het eiland Laven door de Noorse mineraloog Paul Christian Weibye (1819-1865) en later door hem beschreven, in 1848, als een bruin, mica-achtig mineraal. Het dankt zijn naam aan de Griekse woorden “astron”, wat ster betekent en “phyllon”, wat blad betekent, wat verwijst naar de uitstralende bladformatie. De metallic flitsen van goud en brons in de donkere steen zien eruit als sterren. De steen is maar vindbaar op een paar plaatsen in de wereld: Saint-Hilaire, Quebec, Canada; Pikes Peak, Colorado, VS; Narsarsuk en Kangerdluarsuk, Groenland; Brevig, Noorwegen; en het Kola-schiereiland, Rusland.

Astrofylliet is een zachte witte of bruine steen met gouden strepen. Het is gemakkelijk te herkennen in ruwe vorm met zijn opvallende gouden punten die naar buiten stralen. Wanneer astrofylliet getrommeld of gepolijst is, zal het een melkwitte, lichtbruine of grijze kleur hebben (zie foto’s). Het heeft vaak zwarte en rode strepen of staven aan de binnenkant. Deze staven kunnen een gouden kleur reflecteren en er kunnen gouden stippen op het oppervlak aanwezig zijn.

Astrofylliet wordt gevormd in stollingsgesteente dat wordt afgezet in holtes en spleten in de aardkorst. Stollingsgesteente wordt gevormd tijdens het afkoelen en stollen van vloeibaar magma, wat op twee manieren kan plaatsvinden; het vloeibare magma kan ondergronds langzaam afkoelen en stollen of kan na een vulkanische explosie snel worden afgekoeld en gestold in de atmosfeer of op het aardoppervlak. Wanneer stollingsgesteente door een vulkaanuitbarsting in de atmosfeer vrijkomt, staat het bekend als puimsteen. Astrofylliet kan worden gevonden in grote massa’s stollingsgesteente en in pegmatiet. Pegmatiet is een combinatie van losse stollingsgesteenten met ineengestrengelde kristallen die kunnen worden gevonden in de buurt van grote massieve massa’s stollingsgesteente.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je astrofylliet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Draag een astrofylliet steen met je mee in je zak of tas als je gevoelig bent voor bepaalde verslavingen, zoals roken en alcohol. De steen zou je helpen verslavingen tegen te gaan.
 • Astrofylliet werkt op alle chakra’s, maar er wordt aangenomen dat het de achtste chakra, de zielester chakra op een diepgaande manier activeert.
 • Astrofylliet is een steen van licht die je met wit licht vult. Geweldig voor lichtwerkers die uitsluitend gefocust zijn op het naar de aarde brengen van positieve energieën.
 • Het dragen van een astrofylliet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat alle chakra’s maar zeker de zielester chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Astrofylliet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met astrofylliet dichtbij tijdens meditatie zullen alle chakra’s en de zielester chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe astrofylliet in de hand houden.

Astrofylliet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats astrofylliet ergens waar je de esthetische waarde ervan kunt waarderen. Behandel het als een kunstwerk en geef het een ereplaats, misschien op een plank, in het midden van een tafel of op een vensterbank. Je kunt het ook op een meditatief altaar plaatsen.

In feng shui:

Op de werkplaats: astrofylliet zal degenen in dezelfde kamer aarden en kalmeren, dus plaats het in je kantoor. Je kunt astrofylliet stenen in het middelpunt van een kamer zetten om hun krachten te versterken.

Astrofylliet opladen, reinigen en programmeren

Astrofylliet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor astrofylliet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor astrofylliet:

 • Zout en zout water: NIET! astrofylliet bevat mineralen die door zout kunnen worden aangetast. Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Astrofyliet kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Canada, Verenigde Staten, Groenland, Noorwegen en Rusland.
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: bronsgeel, goudgeel, bruin tot roodbruin, vaak in witte, grijze of bruine moedersteen
Mineraalklasse: inosilicaten
Chemische samenstelling: K2NaFe2+7Ti2Si8O26(OH)4F
Kristalstelsel: triklien
Hardheidsschaal van Mohs: 3
Soortelijk gewicht: 3.2 – 3.4
Glans: vetglans, parelachtig, submetaal
Luminescentie: –
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Bij keerpunten in ons leven leren we onszelf beter te begrijpen.”
Sterrenbeeld: kreeft en steenbok
Chakra: alle, zielester
Element: alle
Planeet: pluto
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Ontgiftend op fysiek en energetisch niveau
 • Helpt mogelijk tegen depressie
 • Ondersteunt tijdens menstruatieproblemen
 • Werkt mogelijk tegen verslavingen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Helpt iemand zijn ware potentieel te zien
 • Toont iemand zijn ware persoon in het leven
 • Ondersteunt reizen buiten het lichaam
 • Stimuleert de geest om zich in te zetten voor humanitaire inspanningen
 • Motiveert iemand bewust te worden van verslavingen en negatieve aspecten van de persoonlijkheid
 • Stelt iemands licht in staat om midden in de duisternis te schijnen
 • Verhoogt de gevoeligheid voor energietrillingen
 • Brengt de energielichamen opnieuw in lijn met het fysieke lichaam om de ware intentie van het individu te helpen herstellen
Astrofyliet werking - Crystal Cave

Astrofylliet producten bij Crystal Cave

Astrofylliet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.