Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Aqua Aura Edelsteentherapie

Wat is aqua aura? Aqua aura heeft een kalm, ontspannend effect op het emotionele lichaam en is uitzonderlijk voor het loslaten van negativiteit en stress, het kalmeren en genezen van de aura. Het werkt op alle chakra’s, maar is in het bijzonder stimulerend voor de keelchakra. De steen versterkt het vermogen om emoties op een constructieve, positieve manier te uiten en moedigt iemand aan om hun waarheid vanuit het hart te spreken. Het activeert zielsenergie, bevrijdt iemand van beperking en creëert ruimte voor iets nieuws. Het verdiept de spirituele afstemming en kan een hulpmiddel zijn voor bewuste spirituele communicatie.

Herkomst en Geschiedenis

Aqua aura heeft een prachtige helderblauwe kleur, maar deze kleur is niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Aqua aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt goud. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met goud ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je aqua aura kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Aqua aura is een vorm van kwarts en kan worden gebruikt om de energie van andere stenen te vergroten.
 • Aqua aura stimuleert het keelchakra zodat het kan helpen met communicatie en het beter verwoorden van je gedachten.
 • Aqua aura wordt vaak een succes- of overvloedsteen genoemd en er wordt gezegd dat het zowel welvaart als rijkdom brengt aan degenen die het dragen.
 • Het dragen van een aqua aura steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat alle chakra’s altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Aqua aura is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met aqua aura dichtbij tijdens meditatie zullen alle chakras zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe aqua aura in de hand houden.

Aqua aura in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: het plaatsen van aqua aura rond het kantoor of huis zal de helende energieën van de steen zeker benutten. Als je op zoek bent naar hulp bij je carrière, of als je richting nodig hebt over je levenspad, kan het plaatsen van een aqua aura steen in het meest noordelijke deel van je kamer, huis of kantoor je op deze gebieden helpen.

In feng shui: door de aqua aura in het westen of noordwesten van je huis of kamer te plaatsen, nodigt het meer positieve energieën uit en opent het je voor de aanwezigheid van geweldige mensen.

Op de werkplaats: het plaatsen van aqua aura rond het kantoor of huis zal de helende energieën van de steen zeker benutten. Als je op zoek bent naar hulp bij je carrière, of als je richting nodig hebt over je levenspad, kan het plaatsen van een aqua aura steen in het meest noordelijke deel van je kamer, huis of kantoor je op deze gebieden helpen.

Aqua aura opladen, reinigen en programmeren

Aqua aura zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor aqua aura kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Aqua aura - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Brazilië en India.
Zeldzaamheid: algemeen voorkomend
Kleur: fel blauw
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2, siliciumdioxide gebonden en bedekt met goud
Kristalstelsel: triagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.65
Glans: glasglans, kan iriserend zijn
Luminescentie: geen
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben een wezen van liefde, licht en welzijn.”
Sterrenbeeld: alle
Chakra: alle
Element: water
Planeet: uranus
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Werkt op alle fysieke vlakken

Emotionele en Spirituele Werking

 • Activeert iemands zielen energie
 • Activeert de aardester chakra
 • Werkt tegen angst, depressie, stress en woede.
 • Verbindt iemand met hun spirituele gidsen
 • Vergemakkelijkt astrale en sjamanistische reizen
 • Sterke hulp bij communicatie waardoor je zonder angst en met eerlijkheid kunt spreken
 • Helpt de ontwikkeling van paranormale gaven en spirituele groei
 • Activeert alle chakra’s, vooral keel en derde oog
 • Versterkt hartchakra energie en verbind het hartchakra met het keelchakra
 • Reinigt en geneest het auraveld
 • Trekt rijkdom en succes aan
 • Staat iemand toe om waargenomen beperkingen los te laten
 • Voorkomt negatieve effecten van elke vorm van energie
 • Helpt iemands emoties om hen te helpen zich meer vredig en kalm te voelen
 • Geneest de emotionele, fysieke, intellectuele en spirituele lichamen
 • Help bij het balanceren van emotionele diepte- en hoogtepunten terwijl je innerlijke rust behoudt
Aqua aura werking - Crystal Cave

Aqua aura producten bij Crystal Cave

Aqua aura in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.