Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Apatiet Edelsteentherapie

Wat is blauwe apatiet? Apatiet zou het inzicht, verbeeldingskracht, creativiteit en leervermogen kunnen vergroten, wat op zijn beurt meer zelfvertrouwen zal geven. Apatiet zou het intellect stimuleren en het besef bevorderen dat iemands wilskracht niet alleen uit spirituele wegen komt, maar ook uit liefde moet komen. Wanneer dit besef tot stand komt, begint men te voelen dat negativiteit en afstandelijkheid verdwijnen. Apatiet kan een verlichting zijn om verwarring en frustratie te verminderen, prikkelbaarheid verlagen en maakt het innerlijke zelf wakker. Apatiet vergroot kennis en waarheid en verlicht verdriet, apathie en woede. Fysiek zou apatiet een ondersteuning kunnen zijn bij de opname van calcium, waardoor het kraakbeen, botten en tanden helpt en de vorming van nieuwe cellen stimuleren.Wat is Apatiet zou het inzicht, verbeeldingskracht, creativiteit en leervermogen kunnen vergroten, wat op zijn beurt meer zelfvertrouwen zal geven. Apatiet zou het intellect stimuleren en het besef bevorderen dat iemands wilskracht niet alleen uit spirituele wegen komt, maar ook uit liefde moet komen. Wanneer dit besef tot stand komt, begint men te voelen dat negativiteit en afstandelijkheid verdwijnen. Apatiet kan een verlichting zijn om verwarring en frustratie te verminderen, prikkelbaarheid verlagen en maakt het innerlijke zelf wakker. Apatiet vergroot kennis en waarheid en verlicht verdriet, apathie en woede. Fysiek zou apatiet een ondersteuning kunnen zijn bij de opname van calcium, waardoor het kraakbeen, botten en tanden helpt en de vorming van nieuwe cellen stimuleren.

Blauwe apatiet is een steen van manifestatie. Het zal je laten zien hoe je je ideeën omzet in realiteit en de resultaten krijgt die je wilt. Het vergroot je motivatie om te slagen en je doelen te bereiken. Blauwe apatiet wordt gebruikt voor de keelchakra. Mediteren met het kristal zal de zelfexpressie, communicatie en geduld verbeteren. Het zal ook je negativiteit verwijderen en het met vertrouwen en optimisme verbeteren. Blauwe apatiet zal je creativiteit, verbeeldingskracht en intellect stimuleren. Het zal je innerlijke zelf wakker maken en je verwarring en frustraties wegnemen. Het is ook een goede metgezel bij effectief en efficiënt leren.

Herkomst en Geschiedenis

Apatiet is een veel voorkomend fosfaatmineraal. Het wordt aangetroffen in stollingsgesteente, sedimentair en metamorf gesteente, in fosforiet en in sommige hydrothermale aders en in ijzerrijke stollingsafzettingen samen met veldspaat, kwarts en ijzerertsen. Apatiet komt voor in Myanmar (Birma), Brazilië, India, Kenia, Madagaskar, Noorwegen, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Mexico, Canada en de Verenigde Staten.

Er zijn drie mineralen die daadwerkelijk bijdragen aan apatiet, wat de reden is voor de gevarieerde kleuren en schakeringen van deze steen. Apatiet is calciumfosfaat gecombineerd met fluor, chloor of hydroxyl. Deze drie mineralen worden meestal in elk exemplaar aangetroffen, maar van sommige exemplaren is bekend dat ze 100% van het ene of andere mineraal bevatten. Het verschil tussen de drie mineralen deze stenen is vaak moeilijk te zien. Daarom worden ze vaak samen beschouwd als apatiet en is dit ook de handselsnaam.

Apatiet is er in verschillende kleuren, het heeft meestal een groene tint, maar kan ook worden aangetroffen in helder blauw, paars, geel, roze, helder en roodachtig bruin. Omdat het in zoveel kleuren verkrijgbaar is, wordt het vaak verward met andere edelstenen. In feite is het de steen vernoemd naar het Griekse woord voor “bedrog” of “bedriegen”, omdat het je gemakkelijk kan misleiden door te denken dat het een andere steen is, het is verward met bijvoorbeeld de stenen toermalijn, olivijn, peridot, topaas en beryl. In 1786 kreeg het mineraal zijn naam van de Duitse geoloog Abraham Gottlob Werner.

Apatiet is een mineraal dat de tanden en botten van alle gewervelde dieren vormt. Bij de productie is apatiet een bron van fosfor voor kunstmest. Maanstenen van onze maan die eind jaren zestig en begin jaren zeventig door Apollo-astronauten naar de aarde werden teruggebracht, bleken sporen van apatiet te bevatten.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je apatiet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Apatiet knuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Omdat apatiet een fosforhoudend mineraal is dat van nature in ons fysieke lichaam voorkomt, kan het helpen om ons energielichaam energetisch te versterken. Maak een crystal grid met apatiet stenen om het skelet te versterken of plaats de steen op specifieke gewrichten om de botten te versterken.
 • Houd een ruw stuk apatiet steen vast als je je gefrustreerd of boos voelt en laat het je ongewenste energieën absorberen.
 • Draag apatiet sieraden om je spanningen te verminderen tijdens sociale evenementen.
 • Werk met een apatiet steen in de vorm van een hart om liefde in je leven te manifesteren.
 • Plaats apatiet gepolijste of knuffelstenen bij de keelchakra om je communicatiecentrum te openen.
 • Het dragen van een apatiet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Houd apatiet bollen of eieren vast tijdens meditatie om in een diepere hypnotische toestand te gaan.
 • Apatiet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met apatiet dichtbij tijdens meditatie zullen het keelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe apatiet in de hand houden.

Apatiet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: apatiet zal de creativiteit versterken en stimuleren, dus plaats het overal waar u geïnspireerd wilt worden.

In feng shui: apatiet maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik apatiet stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: apatiet is ideaal voor elke situatie waarin je goed moet communiceren, of het nu gaat om een toespraak die je moet geven om mensen te inspireren of een gesprek dat je moet voeren dat creatief en impactvol moet zijn.

Apatiet opladen, reinigen en programmeren

Apatiet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor apatiet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Apatiet edelstenen bol - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Myanmar, Brazilië, India, Kenia, Madagaskar, Noorwegen, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Mexico, Canada en de Verenigde Staten.
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: kleurloos, roze, geel, groen, blauw, violet, bruin, paars
Mineraalklasse: fosfaten
Chemische samenstelling: Ca5(PO4)3 + (F, Cl, of OH)
Kristalstelsel: hexagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 5
Soortelijk gewicht: 3.17 – 3.23
Glans: glasglans
Luminescentie: gele stenen – paarsachtig violet LW, blauwe stenen – blauw tot lichtblauw SW LW, groene stenen – groen geel LW, violet stenen – groen geel LW licht violet SW
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben geinspireerd en gemotiveerd.”
Sterrenbeeld: tweelingen, steenbok en vissen
Chakra: keel
Element: lucht
Planeet: jupiter
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Ondersteunt bij lichamelijke genezing
 • Zou energie aan het fysieke lichaam kunnen geven
 • Kan helpen bij verhoging van energie en vitaliteit
 • Zou mogelijk kunnen helpen bij de opname van vitamines en voedingsstoffen
 • Ondersteunt mogelijk schildklierproblemen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Steen voor communicatie
 • Opent hart voor nieuwe ervaringen
 • Laat woede en verdriet los
 • Verhoogt de manifestatie
 • Verhoogt zelfexpressie
 • Zet negatieve energie uiteen
 • Opent het hartchakra na een traumatische situatie of ervaring
 • Voedt de geest
 • Brengt lichaam, geest en ziel in evenwicht
 • Moedigt gezond gewichtsverlies aan
 • Bevordert rust en kalmte
 • Vergroot het vooruitziendheid
 • Stimuleert dromen
Apatiet edelsteen - Crystal Cave

Apatiet producten bij Crystal Cave

Apatiet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.