Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Apache Tranen Edelsteentherapie

Wat is apache tranen/apache tears? Apache tranen zijn een obsidiaan soort, maar ze hebben een vriendelijkere, zachtere vibratie dan de andere soorten. Het zijn vulkanische stenen, de kleur gaat van heel donkerbruin naar zwart. De vorm is een beetje ruig-achtig, ze kunnen deels transparant zijn. Als je een apache traan tegen het licht in houd, zie je het licht zwakjes erdoorheen schijnen.

Apache tranen zijn nuttig voor het genezen van verdriet en trauma, en zeer goed bij depressie. Ze werken zowel op nieuw verdriet als op verdriet dat in het emotionele lichaam wordt vastgehouden door oud trauma of wonden uit een vorig leven. Ze hebben ook de beschermende en reinigende eigenschappen van obsidiaan, in een gemakkelijk te dragen vorm. Ze hebben een krachtige werking om emotionele genezing te ondersteunen en bieden je troost wanneer je treurt.

Het zijn sterke stenen voor aarding en bescherming, en om je te helpen negatieve emoties te verwijderen die je misschien tegenhouden. Trauma kan vast komen te zitten in het lichaam en een soort bevroren toestand veroorzaken. Apache-tranen helpen die energie zachtjes te verplaatsen zodat het kan beginnen te verschuiven en genezen. De vibratie is zacht en zacht om iemand in staat van zelfrealisatie te laten komen.

Herkomst en Geschiedenis

Apache tranen zijn een zwarte obsidiaan soort. De obsidiaan knobbeltjes worden gevormd wanneer lava in zeer korte tijd afkoelt. Door de snelle afkoeling kunnen er geen kristallen ontstaan, wat resulteert in vulkanisch glas. De knobbeltjes variëren in grootte en worden vaak aangetroffen in een perlietmatrix nabij Superior, Arizona, VS, maar worden ook gevonden in het zuidwesten van de VS en in Mexico. Apache tranen lijken een ondoorzichtige zwarte kleur te hebben, maar wanneer ze tegen het licht worden gehouden, zijn ze doorschijnend en hebben ze vaak een bruine tint. Het kan voorkomen dat de stenen zwarte banden vertoont onder het licht, de zwarte banden worden ook wel lamellen genoemd.

De betekenis van de naam apache tranen, ook wel apache tears genoemd, komt van een Amerikaanse legende. Volgens de legende vond het Amerikaanse leger in 1875 een geheim pad op een helling (nu “Apache Leap Mountain” genoemd) nabij Superior, Arizona, VS, waar een groep Apache krijgers zich schuil hield. In een verrassende hinderlaag van het leger werden de meeste Apaches gedood. Een groep van 75 Apache krijgers koos ervoor om vanaf de top van de steile klif naar hun dood te springen om te voorkomen dat ze door soldaten werden gevangengenomen. De families van de Apache krijgers huilden toen ze het nieuws van de tragische doden ontvingen. De legende zegt dat de tranen van de families in steen veranderden toen ze de grond raakten en de apache tranen vormden. Velen geloven dat de stenen geluk brengen aan degenen die ze vandaag dragen.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je apache tranen kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Apache tranen is een van de stenen die je kunt geven aan iemand die je kent die verdriet heeft over het verlies van een dierbare.
 • Apache tranen genezen oude en nieuwe verdriet en trauma en zijn vooral handig als je in een oud pand woont dat negatieve energie bevat van vorige eigenaren.
 • Apache tranen zijn krachtige stenen om te gebruiken voor paranormale bescherming. Ze zullen het vermogen vergroten om de nadering van dreigende situaties te herkennen, waarin je mogelijk gevaar loopt.
 • Omdat apache tranen sterke stenen zijn voor spirituele aarding, kun je ze gebruiken nadat je met stenen hebt gewerkt met een hoge vibratie.
 • Apache tranen hebben een vriendelijkere energie dan zwarte obsidiaan wat ze toegankelijkere stenen maakt.
 • Als je gevoelig bent voor de intense energieën van zwarte stenen, maar toch op zoek bent naar een krachtig beschermingsamulet, dan is apache tranen een goede steen. Het zal je geaard en aanwezig houden in tijden van verdriet, angst en stress, en het zal je in staat stellen om op een bewuste en onderscheidende manier met deze emoties om te leren gaan.
 • Het dragen van een apache traan steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en de aardester altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Apache tranen is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met apache tranen dichtbij tijdens meditatie zullen het hart- en de aardester chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe apache tranen in de hand houden.

Apache tranen in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: apache tranen hebben een voedende, aardende en zachte energie, en reinigen de aura om te beschermen tegen negativiteit. Door ze boven in het huis te plaatsen, kan hun beschermende energie over het huis stralen.

In feng shui: apache tranen kan in elke richting worden gebruikt om geluk en bescherming aan te trekken.

Op de werkplaats: je kunt apache tranen in het huis of kantoor plaatsen, als je je op die plaatsen vaak verdrietig of verloren voelt.

Apache tranen opladen, reinigen en programmeren

Apache tranen zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor apache tranen kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Apache tranen cabochon - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Verenigde Staten, China en Mexico.
Zeldzaamheid: algemeen voorkomend
Kleur: zwart tot donkerbruin, kan doorschijnend zijn met zwarte banden
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: amorf materiaal
Hardheidsschaal van Mohs: 5 – 5.5
Soortelijk gewicht: 2.5 – 2.6
Glans: glasglans
Luminescentie: geen
Andere namen: apache tears, lamellen obsidiaan

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben niet mijn negatieve gedachten.”
Sterrenbeeld: ram
Chakra: aardester chakra en hart chakra
Element: aarde en vuur
Planeet: saturnus
Nummer: 1

Fysieke werking

 • Kan werken tegen hoofdpijn
 • Ondersteunt het bloed en het immuunsysteem
 • Ondersteunt mogelijk om in het lichaam vitamine C en D te verwerken
 • Zou de vitaliteit en kracht in het lichaam kunnen verbeteren

Emotionele en Spirituele Werking

 • Leidt tot de herkenning en oplossing van bewuste en onbewuste misvattingen
 • Het heilige kristal van kracht, vrijheid en genezing
 • Ondersteunend bij het genezen van depressie, angst en emotionele wonden
 • Opent je voor een acceptatie van hogere spirituele kwaliteiten en kennis
 • Kan mogelijk beschermen tegen stress en paniek
 • Helpt bij zelfacceptatie
 • Beschermt iemand tegen innerlijke duisternis
 • Bescherming van de aura en werkt tegen paranormale aanvallen
 • Helpt om oude teleurstellingen en zorgen uit het hart te verwijderen
 • Biedt ondersteuning en comfort in moeilijke periodes van het leven
 • Verbetert en grond de verbinding met Moeder Natuur
 • Biedt hulp in tijden van emotionele strijd en het rouwproces
 • Brengt een lichtbron in donkere tijden
 • Beschermt tegen vijandigheid en negativiteit
 • Verbindt ons met onze hogere chakra’s
 • Helpt ons spirituele zelf te verankeren op het fysieke vlak
Apachetranen werking - Crystal Cave

Apache tranen producten bij Crystal Cave

Apache tranen in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.