Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Angeliet Edelsteentherapie

Wat is angeliet? Angeliet wordt vaak gebruikt in rituelen als een kalmerende steen om angst en stress in een situatie te verminderen en te verlichten. Dit zal helpen iemands woede te verminderen, hulp te bieden bij zelfvergeving en creatieve werken te ondersteunen, vooral wanneer iemand zijn eigen persoonlijke ritueel of betovering aan het maken is. Het biedt een helende en beschermende energieveld rond het gebied waar het is geplaatst.

Angeliet is nuttig voor de keelchakra en helpt de geheimen van het gesproken woord te ontsluiten, een stem te geven aan de waarheid; vrede brengen, kalmte kalmeren en focussen op de hoogste gebieden van spirituele genezing om lijden te verlichten. Het kan worden gebruikt om iemands engelen te roepen voor begeleiding en ondersteuning, evenals een paranormale verbinding met de volledige eenheid die het universum is.

Herkomst en Geschiedenis

Angeliet is een variëteit van anhydriet, en wordt ook wel engelensteen of blauwe anhydriet genoemd. Het is een licht blauwe of blauw gekleurde zachte steen met een wit centrum en sneeuwwitte vlekken met af en toe bruine of roestige insluitsels.

Angeliet, een relatief recente ontdekking in de mineralen- en edelsteenwereld, werd in 1987 in Peru ontdekt. De naam anhydriet komt van het Griekse ‘anhydras’, wat ‘zonder water’ betekent, een verwijzing naar angeliet dat een gips is dat alle hydratatie volledig heeft verloren en een steen wordt die ‘zonder water’ is.

Angeliet is een vorm van anhydriet, een kristal gemaakt van calciumsulfaat. De kristallen worden gevormd op plaatsen waar gipsstenen voorheen in contact waren met water, dat vervolgens verdampt en anhydrietkristallen achterblijft. De steen is gevormd uit celestien (een andere vorm van gips) dat al vele miljoenen jaren is samengeperst. Anhydrietgips werd oorspronkelijk gevonden in Peru. Het is sindsdien gevonden in Groot-Brittannië, Duitsland, Polen, Libië, Egypte en Mexico.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je angeliet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Gebruik een angeliet massagestaaf om de zenuwen te kalmeren en stress te verlichten. Druk het in gespannen gebieden voor verlichting van acupressuurstress.
 • Gebruik angeliet knuffelstenen als zorgstenen om stress en angst te verlichten.
 • Laat je partner een soortgelijk stuk angeliet bij zich dragen om telepathisch verbinding te maken, dit is vooral effectief als jullie beide het kristal voor hetzelfde doel programmeren.
 • Het dragen van een angeliet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keel-, derde oog- en kruinchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen. Let op, angeliet kan niet tegen water. Zorg ervoor dat je geen angeliet sieraden draagt tijdens transpiratie of inspannende fysieke activiteiten.
 • Angeliet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met angeliet  dichtbij tijdens meditatie zullen het keel-, derde oog- en kruinchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe angeliet in de hand houden.

Angeliet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats het in een babykamer voor een zachte en beschermende energie in de babykamer. Plaats angeliet in je slaapkamer voor een rustgevende energie. Leg ze onder je kussen voor een goede nachtrust.

In feng shui: angeliet brengt ons waterenergie. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het gebied Carrière en Levenspad. De stromende energie zorgt voor een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt. Gebruik de energie van de waterelementen om je leven vooruit te helpen richting je doelen.

Op de werkplaats: angeliet stimuleert gevoeligheid en vriendelijkheid, er wordt beweerd dat het helpt bij botsende mensen thuis of op het werk. Het weert wreedheid en geweld af en beschermt tegen vooroordelen of onverdraagzaamheid.

Angeliet opladen, reinigen en programmeren

Angeliet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Let op: anhydriet, inclusief angeliet, is een inherent onstabiele steen die vocht in een oogwenk absorbeert. De steen kan ook makkelijk worden beschadigt, dus bescherm het tegen krassen en grote temperatuurveranderingen die het kunnen breken, versplinteren of afbrokkelen. Wanneer anhydriet, inclusief angeliet, een zacht mineraal, wordt blootgesteld aan of ondergedompeld in water, verandert het in gips. Draag daarom geen angeliet tijdens het transpireren, baden of zwemmen. Het kan het beste worden schoongemaakt met een zachte, droge doek.

Voor angeliet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor angeliet:

 • Water: NIET! Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen NIET onder de grond ivm vocht. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer (niet voor poreuze stenen zoals angeliet) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Angeliet stenen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Peru, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen, Libië, Egypte en Mexico.
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: licht blauw tot blauw maar ook kleurloos, wit, licht violet, donker grijs.
Mineraalklasse: calciumsulfaat
Chemische samenstelling: CaSO4
Kristalstelsel: orthorhombisch
Hardheidsschaal van Mohs: 3 – 3.5
Soortelijk gewicht: 2.9
Glans: vettig
Luminescentie: rode kleur in LW UV
Andere namen: engelensteen, blauwe anhydriet

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie“Ik sta er voor open om berichten van mijn engelengidsen te ontvangen.”
Sterrenbeeldwaterman
Chakra: keel chakra, derde oog chakra, kruin chakra
Element: lucht
Planeet: neptunus
Nummer: 1

Fysieke werking

 • Kan mogelijk tegen osteoporose helpen
 • Voor een betere nachtrust
 • Ondersteunt de keel
 • Ondersteunt het evenwicht van de schildklier
 • Ondersteunt bij gewichtsbeheersing
 • Helpt bij rust en kalmte

Emotionele en Spirituele Werking

 • Bevordert afkoeling van het lichaam en de emoties
 • Acceptatie en mededogen
 • Verzacht emotionele pijn
 • Verwijderd angst en onzekerheid
 • Zorgt voor vrede en vredigheid
 • Verhoogt uw bewustzijn van uw egobewustzijn
 • Helpt je om je innerlijke waarheid te uiten
 • Vergemakkelijkt het aarden tijdens meditatie
 • Voor engelencommunicatie en spirituele inspiratie
 • Vergemakkelijkt astrale reizen en sjamanistische reizen
 • Een verbeterde blik en begrip van astrologie
 • Afstemming en heldervoelendheid
 • Beschermt je tegen negatieve energieën
 • Verbinding maken en communiceren met spirituele gidsen
 • Verbinding maken en communiceren met totemdieren
 • Voor perceptie en spirituele bescherming
 • Stimuleert telepathische vermogens en visualisatie
Angeliet edelsteen - Crystal Cave

Angeliet producten bij Crystal Cave

Angeliet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.