Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Ametrien Edelsteentherapie

Wat is ametrien? Ametrien is een fusie van amethist en citrien die hun eigen krachten hebben. Deze combinatie zal de energie van de vibratie van beide stenen versterken, terwijl ze ook een aantal nieuwe vaardigheden zullen brengen. Ametrien helpt in het verenigen van de mannelijke en vrouwelijke energie, waardoor dit een zeer goede steen is om mee te werken voor het brengen van balans, harmonie en eenheid.

De citrienenergie in deze steen helpt je om gefocust te blijven, en de amethistvibratie om je creativiteit en inspiratie een boost te geven. Dit is een goede steen voor als je studeert of creatief bent. Hun energie wordt ook gezegd om depressie, angst en stress te verlichten.

Ametrien helpt je zelfvernietigende gewoonten te doorbreken die je tegenhouden. De steen is bijvoorbeeld goed tegen verslavingen maar ook voor gewichtsverlies, het zal je helpen om de hunkeringen die ermee gepaard gaan los te laten.

Herkomst en Geschiedenis

Ametrien is een combinatie van amethist en citrien, die beide een variëteit van kwarts zijn. Amethist is helder kwarts met de aanwezigheid van mangaan, waardoor de steen paars is. Citrien is helder kwarts met de aanwezigheid van ijzer, waardoor het goudgeel is. Verschillende kwartssoorten, zoals bergkristal, amethist, citrien, ametrien en andere soorten, vormen ongeveer 12% van de aardkorst.

Ametrien is een macrokristallijne variëteit van kwarts die in de natuur zelden voorkomt.
Om ametrien van nature te laten voorkomen, worden ijzerverontreinigingen, gecombineerd met verschillende oxidatiemethoden, onderworpen aan verschillende temperaturen. Om in de natuur ametrien te kunnen vormen, moeten de temperaturen op sommige van de oppervlakken iets hoger zijn, op andere iets koeler en moet het delicate evenwicht van de twee temperaturen worden gehandhaafd tijdens de kristallisatie van het kwarts.

Ametrien was pas in de jaren zeventig beschikbaar op de markt toen het werd ontdekt – of herontdekt – in Bolivia. De legendes zeggen dat een Spaanse conquistador de ametrien mijn ontdekte in de jaren 1600 toen hij het land ontving na een huwelijk met een inheemse prinses genaamd Anahi. Hij stuurde verschillende exemplaren naar koningin Isabella van Spanje, daarna ging de mijn eeuwenlang verloren. Toen de mijn werd herontdekt, is het vernoemd naar de prinses Anahi, wiens land het ooit was.

Synthetische ametrien wordt gemaakt wanneer amethist wordt onderworpen aan dezelfde soort omstandigheden in het laboratorium, waarbij een gedeelte van paarse amethist verschillende tinten geel worden gemaakt. Het meeste ametrien dat tegenwoordig op de markt beschikbaar is, zijn behandelde amethisten.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je ametrien kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Ametrien is een geweldige steen voor het verlichten van stress of angst, omdat het kalmeert.
 • Ametrien is een steen van acceptatie en perfect voor familiefeesten waar problemen kunnen ontstaan als gevolg van verschillende persoonlijkheden.
 • Als je bezig bent met afvallen, zal de energie van deze ametrien je helpen.
 • Iedereen die vooroordelen of discriminatie wil overwinnen, kan profiteren van de vibratie van ametrien voor het verhoogde gevoel van compatibiliteit en duidelijkheid.
 • Creatieve vermogens en concentratie worden vaak vergroot door het vermogen van ametrien om de geest wakker te maken en meer mogelijkheden in het leven te zien.
 • Leiders, zakenmensen en ondernemers, evenals andere creatieve of probleemoplossende personen, zouden ametrien een zeer nuttige steen vinden om het optimisme te versterken.
 • Het dragen van een ametrien steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het zonnevlecht en sacraal chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Ametrien is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met ametrien dichtbij tijdens meditatie zullen het zonnevlecht- en de keelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe ametrien in de hand houden.

Ametrien in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: als je het gevoel hebt dat de energie van je relatie met je partner uit balans is, plaats dan een ametrien steen naast je bed. Zijn energie helpt de yin-yang energieniveaus gelijk te houden en voorkomt dat één vorm van energie het volledig overneemt.

Bovenstaande kan ook op andere situaties worden toegepast. Veel menselijke interacties en relaties zijn afhankelijk van een effectieve balans tussen mannelijke en vrouwelijke energieën. Als je denkt dat een van je andere relaties, persoonlijk of professioneel, een onevenwichtige energie heeft, kan ametrien helpen.

In feng shui: als je ametrien gebruikt bij het toepassen van Feng Shui, draagt het de chi elementen van Lucht. Het chi Luchtelement wordt gebruikt om de helderheid te vergroten, controle over je emoties te krijgen en verandering en transformatie te ondersteunen. Het vertegenwoordigt ook mentale kracht.

Op de werkplaats: plaats ametrien rond je werkplek om inspiratie te vergroten en creativiteit te ontwikkelen. De steen helpt ook op het werk door de mannelijke en vrouwelijke yin-yang energieën te balanceren.

Ametrien opladen, reinigen en programmeren

Ametrien zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor ametrien kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Ametrien kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Bolivia
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: paars en geel
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.6 – 2.7
Glans: glasglans
Luminescentie: geen
Andere namen: ametrine

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben het waard om een gezond en gelukkig leven te leiden.”
Sterrenbeeld: weegschaal en vissen
Chakra: zonnevlecht en sacraal
Element: lucht
Planeet: uranus en neptunus
Nummer: 4

Fysieke werking

 • Verlicht depressie
 • Zuivert de aura
 • Geneest de sacrale- en zonnevlechtchakra
 • Verwijderd negatieve energieën

Emotionele en Spirituele Werking

 • Geeft opheldering aan het etherische lichaam
 • Verbetert kosmisch bewustzijn
 • Metgezel voor het omzetten van dromen in realiteit
 • Moedigt optimisme en levensvreugde aan
 • Bevordert innerlijke harmonie en welzijn
 • Bevrijdt de aura van negatieve energie
 • Verbetert de spirituele verbinding met de hogere frequenties
 • Versterkt het vermogen om vloeiend, articuleren en welsprekend te spreken
 • Maalt geestelijk licht in het fysieke lichaam zoals het Goddelijke wil
 • Verbindt een verbinding tussen uw fysieke en astrale lichamen
 • Versterkt het zilveren koord, dat het astrale lichaam met het fysieke lichaam verbindt
 • Kan worden gebruikt om energie te sturen en te focussen
 • Verbetert mentale en spirituele helderheid
 • Projecteert positieve energie om te helpen de trillingen te verhogen
 • Opent een naar hogere spirituele rijken
Ametrien werking - Crystal Cave

Ametrien producten bij Crystal Cave

Ametrien in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.