Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Amazoniet Edelsteentherapie

Wat is amazoniet? Amazoniet is een variëteit van microkliene veldspaat. Dit kristal vormt zich in kleine prismatische kristallen of grote massa’s. De kleuren van amazoniet variëren van diepblauw tot turkoois tot blauwgroen. De kleur van amazoniet wordt gecreëerd door kleine sporen van lood in het veldspaat. Amazoniet werd voor het eerst beschreven in 1847 door A. Breithaupt. Wegens de kleur is de naam is ontleend aan de naam van de Amazone-rivier, waaruit vroeger groene stenen werden verkregen, echter bleek na onderzoek dat deze stenen geen amazoniet waren. Wel zijn er verhalen over de krijgersvrouwen van de oude Amazone-stam in Brazilië die amazoniet gebruikten om hun schilden te versieren, ziekten te genezen en wonden te genezen. Hoewel het in 1847 werd gemeld, wordt aangenomen dat amazoniet al minstens 4.000 jaar is gebruikt. Oude beschavingen zoals Egypte, India en Mesopotamië gebruikten deze steen. Omdat het zich in massa vormt, gebruikten ze amazoniet als talismannen, amuletten, decoraties en schrijfplaten. Wat is Amazoniet is een variëteit van microkliene veldspaat. Dit kristal vormt zich in kleine prismatische kristallen of grote massa’s. De kleuren van amazoniet variëren van diepblauw tot turkoois tot blauwgroen. De kleur van amazoniet wordt gecreëerd door kleine sporen van lood in het veldspaat. Amazoniet werd voor het eerst beschreven in 1847 door A. Breithaupt. Wegens de kleur is de naam is ontleend aan de naam van de Amazone-rivier, waaruit vroeger groene stenen werden verkregen, echter bleek na onderzoek dat deze stenen geen amazoniet waren. Wel zijn er verhalen over de krijgersvrouwen van de oude Amazone-stam in Brazilië die amazoniet gebruikten om hun schilden te versieren, ziekten te genezen en wonden te genezen. Hoewel het in 1847 werd gemeld, wordt aangenomen dat amazoniet al minstens 4.000 jaar is gebruikt. Oude beschavingen zoals Egypte, India en Mesopotamië gebruikten deze steen. Omdat het zich in massa vormt, gebruikten ze amazoniet als talismannen, amuletten, decoraties en schrijfplaten.

Spiritueel gezien is amazoniet een steen van vrede en helpt bij het creëren van harmonie binnen en buiten onze relaties. Een goede steen om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Het stimuleert balans in alle aspecten van ons leven. De energie van deze steen brengt het lichaam op één lijn met de geest om fysiek evenwicht te creëren en de gezondheid te verbeteren. Het egaliseert mannelijke en vrouwelijke energieën en is een rustgevende en stressverlagende edelsteen. Het verdrijft frustratie en irritatie en kalmeert een hectische geest. Als je een stressvolle levensstijl hebt, gebruik deze edelsteen dan om de balans tussen werk en privé te verbeteren, grenzen te ontdekken en te definiëren en opgekropte frustratie en stress los te laten. Degenen die moeite hebben om in slaap te vallen vanwege een drukke geest kunnen er baat bij hebben om met amazoniet in hun kussensloop of op het nachtkastje te slapen.

De spirituele eigenschappen van amazoniet zijn erg effectief met filteren. Het filtert elektronische, milieu- en spirituele vervuiling. Als je last hebt van deze stralingen of als je je overweldigd voelt door je omgeving, houd deze steen dan vast om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je vaak achter een computer werkt, is dit een geweldige steen om in de buurt te houden om het effect van elektronische vervuiling te verminderen. Ook een geweldige edelsteen om te dragen tijdens het reizen. Het beschermt ook tegen overstimulatie en is een goede ondersteuning voor (zeer) gevoelige mensen en kinderen.

Herkomst en Geschiedenis

Amazoniet is een semi-ondoorzichtige blauwgroene variëteit van microkliene veldspaat. Het is een mineraal dat maar beperkt voorkomt. De kleur van amazoniet is te wijten aan de aanwezigheid van lood in de steen. Amazoniet is een mineraal dat maar beperkt voorkomt. Vroeger werd het bijna uitsluitend verkregen uit het gebied van Miass in het Ilmensky-gebergte, Rusland, waar het voorkomt in granietrotsen. Meer recentelijk zijn kristallen verkregen uit Pike’s Peak, Colorado, waar het wordt gevonden in combinatie met rookkwarts, orthoklaas en albiet in een grof graniet of pegmatiet. Amazoniet is ook te vinden in Crystal Park, Colorado. Het wordt ook gevonden in pegmatiet in Madagaskar en in Brazilië. Amazoniet wordt ook wel “Colorado jade” of “Pikes Peak jade” genoemd vanwege de gelijkenis met jade.

Amazoniet werd gekoesterd door de oude Egyptenaren die prachtige sieraden, sierstukken en belangrijke teksten in deze steen maakten. De steen is altijd geprezen om zijn schoonheid en helende krachten. Dit pastel tot diep groen blauwe gesteente dateert naar verluidt al in de 10e eeuw voor Christus. Amazoniet werd in de oudheid ook “Amazone steen” genoemd, omdat men dacht dat het werd ontdekt in het stroomgebied van de Amazone in Brazilië. Er zijn echter geen afzettingen gevonden en in plaats daarvan is amazoniet aanwezig in andere delen van Brazilië, Colorado en Virginia in de Verenigde Staten, Australië en Madagaskar.

Er zijn verhalen over de krijgersvrouwen van de oude Amazone-stam in Brazilië die amazoniet gebruikten om hun schilden te versieren, ziekten te genezen en wonden te genezen. Een Braziliaanse legende zegt dat het Amazone-volk ”groene stenen” gaf aan de bezoekers van de regio. Europeanen waren al bekend met de groene microkliene steen uit Rusland en gingen ervan uit dat de blauwgroene steen die de Amazones van Zuid-Amerika hen hadden gegeven dezelfde steen was. Het bleek dat de legende hoogstwaarschijnlijk naar nefriet jade verwees.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je amazoniet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Amazoniet helpt beschermen tegen elektromagnetische straling als je ze plaatst bij computers, tv’s, magnetrons en mobiele telefoons.
 • Amazoniet maakt het pad vrij voor creatieve expressie wanneer het bij de keel wordt geplaatst of gedragen.
 • Amazoniet verlicht zorgen, angst en ergernis wanneer er word gewreven over een amazoniet zaksteen of duimsteen.
 • Draag amazoniet voor zelfliefde en om vriendelijke energie aan te trekken.
 • Geef amazoniet cadeau aan degenen met wie je een speciale connectie hebt.
 • Plaats ruwe amazoniet in huis voor een verbinding met aardse energieën.
 • Breng de chakra’s in evenwicht door amazoniet bij de hartchakra te plaatsen om je liefdescentrum te openen en in balans te brengen. Plaats het bij de keelchakra om je communicatiecentrum te deblokkeren.
 • Het dragen van een amazoniet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en de keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Amazoniet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met amazoniet dichtbij tijdens meditatie zullen het hart- en de keelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe amazoniet in de hand houden.

Amazoniet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: bewaar een amazoniet steen in de slaapkamer, op een nachtkastje of onder het kussen, waar het je een goede nachtrust kan geven, nachtmerries weg kan houden en een aantal van je dromen kan helpen ontcijferen.

Plaats een amazoniet steen bij elektonische apparaten in het huis om zo elektomagnetische straling tegen te gaan.

In feng shui: goede feng shui plekken in huis zijn het zuidwestelijke deel van het huis om je persoonlijke relaties te verrijken en positieve energie te verspreiden in elke kamer, en het noordoostelijke deel om je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Op de werkplaats: amazoniet helpt om de vrouwelijke en mannelijke energie die wij allemaal in ons hebben, in evenwicht te brengen. Het moedigt je aan om beide visies op het probleem te zien. Als je je realiseert dat elk verhaal twee kanten heeft, kun je beter geïnformeerde en rationele beslissingen nemen, hierom is amazoniet geweldig om in vergaderruimtes te plaatsen.

Zet een amazoniet steen neer in je kantoor waar het kan helpen beschermen tegen de nadelige gevolgen van elektromagnetische vervuiling veroorzaakt door alle apparaten die ons dagelijks werkleven vullen.

Amazoniet opladen, reinigen en programmeren

Amazoniet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor amazoniet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende. Let op: amazoniet is gevoelig voor heet water. Reinig de steen daarom altijd onder kamertemperatuur of koud water.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Amazoniet sculptuur - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Verenigde Staten, Afghanistan, Australië, Brazilië, Canada, China, Ethiopië, Madagaskar, Namibië, Noorwegen, Polen, Rusland en Zweden.
Zeldzaamheid: beperkt voorkomen
Kleur: bleek tot diep groen blauw, kan witte aders hebben
Mineraalklasse: microklien
Chemische samenstelling: KAlSi3O8
Kristalstelsel: triklien
Hardheidsschaal van Mohs: 6 – 6.5
Soortelijk gewicht: 2.5 – 2.6
Glans: glasglans met soms een parelglans
Luminescentie: rood SW voor stenen uit Pike’s Peak enTeller County (US), Konso en Kenticha (Ethiopië).
Andere namen: Amazone steen, Colorado jade, Pikes Peak jade

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “”Ik ben in het hier en nu.
Sterrenbeeld: maagd
Chakra: hartchakra en keelchakra
Element: water
Planeet: uranus
Nummer: 5

Fysieke werking

 • Helpt bij lichamelijke aandoeningen
 • Helpt elektromagnetische negativiteit
 • Ondersteunt het zenuwstelsel
 • Ondersteunt het hart en de keel
 • Verlicht stress en uitputting
 • Verzacht emotionele stoornissen
 • Verlicht spierspasmen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Lijnt de astrale lichamen uit
 • Helpt iemand kalm en evenwichtig te blijven
 • Verbetert creatieve expressie
 • Stimuleert het keelchakra
 • Wekt vertrouwen en hoop
 • Motiveert luie mensen
 • Help iemand om hun waarheid te spreken
 • Stemt spraak af op hogere idealen
 • Creëert een gevoel van kracht
 • Verbetert het vertrouwen en versterkt de wil
 • Een uiterst rustgevende en kalmerende steen
 • Helpt de stress los te laten die gepaard gaat met confrontaties
 • Help om duidelijk te maken wat de waarheid werkelijk is
 • Als je deze steen in je hand houdt terwijl je affirmaties doet, kan dit hun manifestatie helpen en geeft extra energie aan de kracht van affirmaties
 • Verbetert liefdevolle communicatie
 • Wist blokkades in het zenuwstelsel
 • Helpt iemand om eventuele probleemgebieden in het etherische lichaam te genezen en te herstellen
 • Blaast nieuw leven in het fysieke lichaam
 • Verbindt met de intuïtie
 • Helpt bij het oplossen van eventuele problemen
Amazoniet edelsteen - Crystal Cave

Amazoniet producten bij Crystal Cave

Amazoniet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.